Helyi közélet

2019.02.20. 11:03

Gyakorlati helyéről lopott mobiltelefont a nagykállói fiatal

Nyíregyháza, Nagykálló - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 17 éves nagykállói lakos ellen.

Nyíregyháza, Nagykálló - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 17 éves nagykállói lakos ellen. A megalapozott gyanú szerint a fiú 2018. október 25-én 11 óra 25 perckor egy nyíregyházi építőipari cég telephelyének nyitott öltözőjéből eltulajdonított egy mobiltelefont. A nyomozás adatai szerint a fiatal a cégnél éppen gyakorlati idejét töltötte. A rendőrök a bejelentést követően a feltételezett tettest rövid időn belül azonosították, majd 2018. október 30-án gyanúsítottként kihallgatták.

A 17 éves nagykállói lakos a nyomozóknak beismerte tettét. Elmondta továbbá, hogy a készüléket másnap egy nagykállói telefonos szaküzletben adta le, ahol kapott helyette egy másikat. A rendőrök az eljárás során az eltulajdonított mobiltelefont lefoglalták és visszaadták a tulajdonosának. A büntetőeljárás alatt a gyanúsított szabadlábon védekezett.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nyíregyházi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában