Helyi közélet

2019.02.23. 11:33

„Gyémántként” ragyog a házaspár

Baktalórántháza - Hatvan esztendővel ezelőtt kötöttek házasságot Remetén.

Baktalórántháza - Hatvan esztendővel ezelőtt kötöttek házasságot Remetén.

Hat évvel ezelőtt indult útjára a házasság hete alkalmából az a nemes kezdeményezés, hogy Baktalórántházán köszöntik a gyémántjubileumukat elérő házaspárokat. Az idei évben Kovács Frigyes és Kopin Anna ünneplik házasságkötésük 60 éves évfordulóját. Az 1959-ben Remetén házasságot kötött fiatalok ma már túl vannak a 90. életévükön, és viszonylag jó egészségnek örvendenek.

Örömkönnyek

Ezen jeles családi eseményük alkalmából köszöntötte őket Nagy Lajos polgármester a baktalórántházi önkormányzata nevében virággal, a helyi Keresztény Értelmiségi Szövetség (KÉSZ) nevében Némethné Csubák Éva emléklappal. Veress Andrásné KÉSZ-tag, Ady Endre „Őrizem a szemed” című versével örömkönnyeket csalt a szépkorú házaspár szemébe.

A házasságukból két gyermek született, Ferenc és Katalin, és részükről négy fiúunokának örvendhetnek.

A gyémántos házaspár tagjai meg­gyújtották jubileumi tortájuk gyertyáját, és boldogan emlékeztek vissza az akkori, 60 évvel ezelőtti életükre, fiatalságukról, megismerkedésükről, a régi időkről nosztalgiáztak. Annuska néni leány korában még többnapos gyalogos zarándoklaton jött Remetéről Máriapócsra a Szűzanyához. Ezért is szeretnének hálát adni Máriának, hogy különös gondja volt rájuk házaséletükben, és a pócsi Szűzanya előtt hamarosan szeretnék megújítani házassági fogadalmukat. Arany­jubileumukat – tíz évvel ezelőtt – Baktalórántháza görögkatolikus templomában Szkiba Tibor parókus atya pecsételte meg a családtagok és a rokonok jelenlétében – tájékoztatta szerkesztőségünket Némethné Csubák Éva.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában