Helyi közélet

2019.02.12. 15:29

Haláláig bántalmazták, sanyargatták a mindössze 40 kilós nőt Nyíregyházán

Nyíregyháza - Haláláig kegyetlenkedtek a nővel, az ítélőtáblán folytatódik az ügy.

Nyíregyháza - Haláláig kegyetlenkedtek a nővel, az ítélőtáblán folytatódik az ügy.

Az ügy első- és másodrendű vádlottja, K. Zs. és K. Zs-né 2007 körül nyíregyházi ingatlanjukba csábították az éretlen személyiségű, szorongó, átlagtól jóval elmaradottabb intelligenciájú nőt azért, hogy kihasználják őt. A sértettnek egy fűtetlen, hátsó helyiségben, szivacson kellett aludnia, a két vádlott pedig rendkívül megalázóan bánt vele. 2013 januárjában is többször súlyosan megverték, a mindössze 40 kilogrammos nő egyszer eszméletét is vesztette. A kihűlés és a sérülések miatt életveszélyes állapotban került kórházba. L. T., az ötödrendű vádlott naponta szemtanúja volt a bántalmazásoknak, de semmilyen segítséget nem nyújtott a nőnek. 2013 februárjában K. A., a harmad-, K. V. O., a negyed- és H. Zs., a hatodrendű vádlottak meglátogatták a kórházban fekvő nőt, és arra kérték, ne tegyen terhelő vallomást K. Zs.-ra, és K. Zs-néra. Rávették, hogy írjon egy levelet, s állítsa azt, ismeretlen személyek bántalmazták; a K. Zs.-t mentő levelet el is juttatták az ügyészségre.

Ütötték és dolgoztatták

A bántalmazott nő márciusban tért haza, ahová beköltözött K. A., H. Zs. is öt gyermekükkel, illetve K. V. O., akik a nőt, 2013 decemberben bekövetkezett haláláig rendszeresen, puszta kézzel, ököllel, botszerű eszközökkel ütötték, rugdosták, mert nem voltak megelégedve a ház körül végzett munkájával, s meggyőződésük volt, hogy a kórházban mégis terhelő vallomást tett K. Zs.-re. A vádlottak megpróbálták betanítani a sértettet arra is, hogy a rendőrségi kihallgatásokon mit mondjon – ismertette a tényállást Fórizs Ildikó sajtószóvivő. – A Debreceni Ítélőtábla február 14-én tárgyalja másodfokon az ügyet.

Az elsőfokú ítélet

A Nyíregyházi Törvényszék 2018 márciusában K. Zs. elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett testi sértés, kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. K. Zs-né másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett testi sértés, kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 8 év börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. K. A. harmadrendű vádlottat társtettesként, folytatólagosan elkövetett testi sértés, társtettesként, folytatólagosan elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, s a szülői felügyeleti jogát is megszüntette. H. Zs. hatodrendű vádlottat társtettesként folytatólagosan elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. A hat vádlottból ők négyen felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában