Helyi közélet

2019.02.27. 15:51

Hatvanhoz közelít

Budapest, Nyíregyháza - Menyhárt Jenőt nem sújtja le, hogy hatvan­éves lesz.

Budapest, Nyíregyháza - Menyhárt Jenőt nem sújtja le, hogy hatvan­éves lesz.

Az elmúlt években gyakran lépett fel Nyíregyházán az idén 60 esztendős Menyhárt Jenő. Ha legközelebb is jön koncertezni, és az autópályán elsuhannak a Hatvanas fogadó mellett, alighanem szóvá teszik az életkor és a vendéglátóhely egybeesését.

Különleges koncertet ad

– Úgy érzem, energikus, friss korszakban vagyok, nem sújt le, hogy 60 éves leszek – mondta Menyhárt Jenő, az Európa Kiadó alapítója, frontembere a távirati irodának. A zenész a kerek évforduló alkalmából április 14-én egyszeri, különleges koncertet ad csapatával és néhány vendéggel a fővárosi MOM Sportban.

– Van, aki a múlt miatt tisztel vagy szeret egy zenekart, mások a mai dolgokra reagálnak, megint mások a kettőt összehasonlítgatják. Ez régen ugyanígy működött: amikor az Európa Kiadóval írtunk számokat, azokat sokszor az URH dalaihoz mérték. Örülök, ha elismerik, amit korábban csináltam, de azt szeretném, ha a kerek egész kerülne terítékre, nem szeretnék bezárva lenni a nyolcvanas évekbe –hangsúlyozta Menyhárt Jenő, aki a koncert másnapján, április 15-én tölti be a 60-at.

A zenész 1994-ben az Egyesült Államokba költözött, és több mint tíz évig élt ott. Az Európa Kiadó 2013-ban, húsz év szünet után új dalokkal jelentkezett, de az alapvető változást a 2017 eleji átalakulás, a tagcserék hozták meg, a zenekar azóta rendszeresen fellép és számokat készít.

KM, MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában