Helyi közélet

2019.02.13. 14:13

Húszféle sütit kapott, de a gimnazista mocskos szájából nem kér

Mátészalka - Hosszú ideje betegeskedem, nézzék el nekem, hogy csak most vetettem papírra azokat az érzéseket, amelyekben a szeretet ünnepén részem volt.

Mátészalka - Hosszú ideje betegeskedem, nézzék el nekem, hogy csak most vetettem papírra azokat az érzéseket, amelyekben a szeretet ünnepén részem volt.

Süteményt akartam sütni karácsonyra, de olyan beteg lettem, hogy még a kezemet sem tudtam felemelni. Amikor megtudták ezt a ráckerti szomszédaim és a gyermekeim, egymás után hozták nekem a maguk készítette finomságokat, legalább húsz fajtát, ezekből kínáltam meg azután a hozzám érkező vendégeket. Köszönöm ezt a jóságot, figyelmességet, törődést mindenkinek, igazi csodaként éltem meg, ami történt.

Aktív koromban, amikor még dolgoztam, gyakran adakoztam, ahol arra volt szükség, pénzzel, máshol a két kezem munkájával segítettem másokon. Sajnos, olyan egészségi állapotban vagyok, hogy immár én szorulok támogatásra.

Micsoda viselkedés ez?

Más: amikor nemrégiben az egyik televíziócsatorna a budapesti tüntetésekről tudósított, megütötte a fülemet az egyik felszólaló, egy gimnazista kislány csúnya beszéde. Káromkodni, úgy vélem, egy férfinak is szégyen, a diáklány viszont egyenesen büszke volt a viselkedésére, a tömeg pedig megtapsolta őt!

Vallásos, istenhívő család a miénk, hat unokám van és két dédunokám, belehalnék, ha bármelyikük így nyilvánulna meg. A jó neveltetésüknek köszönhetően ilyen nem fordulhat elő, ám ez sajnos, nem mondható el minden fiatalról.

- Cseppentőné Geszterédi Ilona, Mátészalka -

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában