Helyi közélet

2019.02.04. 10:22

Ismét megmártózott a jeges Tiszában

Vásárosnamény - Dr. Skapinyecz József nőgyógyász az idén is tisztelgett a szőke folyó előtt.

Vásárosnamény - Dr. Skapinyecz József nőgyógyász az idén is tisztelgett a szőke folyó előtt.

Olvasóink előtt nem ismeretlen dr. Skapinyecz József, aki pár napja töltötte be a 71. életévét. A nevezetes napot azzal tette ünnepivé, hogy szombaton ismét megmártózott a Tiszában. Hagyomány már, hogy a vásárosnaményi kalandban segítői a SONAR, a Felső-Tiszavidéki Búvár és Mentő Közhasznú Egyesület tagjai. Skapinyecz doktor a Tisza átúszására a Tisza élővilágának napját választotta.

Verseket is ír

A Tisza dermesztő vizébe a Szamos torkolatának közelében ereszkedett, majd átúszta a folyót a város felé haladva. Az utolsó méterekre a kísérők beültették a motorcsónakba, hogy a Tiszába Szabó Csabáékkal közösen dobják be a fehér rózsát, amivel a folyó előtt tisztelegtek.

A sportos doktor nem csak ilyen alkalmakkor mutatja meg, hogy milyen erős a fizikuma, ugyanis fiatalkorában dzsúdózott. A női cselgáncs megteremtői között tartják számon, szenior világbajnok, valamint a kultúra sem áll tőle távol: nemrég adta ki ugyanis verseskötetét a szőke folyó szerelmese, a debreceni Kenézy Gyula-kórház szülész-nőgyógyásza. KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában