Helyi közélet

2019.02.26. 08:16

Kettős halál, omlásveszély és tüzek - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2019. február 25-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2019. február 25-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Nyírgyulajon nyolc hektáron, Bökönyben öt hektáron, Nagyhalászban fél hektáron, Rétközberencsen ötszáz négyzetméteren, Nyírteleknél tíz négyzetméteren foltokban égett a száraz fű, az avar. A beavatkozók több vízsugárral, puttyonfecskendővel és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Károsodott egy lakossági gázcsonk Apagyon, a Bem József utcában hétfő délután. A tulajdonos telekrendezés közben tüzet gyújtott százötven négyzetméteren. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kiérkezésükkor a gázcsonk fáklyaszerű égését tapasztalták, három négyzetméteren égett a száraz fű. A szolgáltató kiérkezéséig egy vízsugárral biztosították a helyszínt, a tüzet kéziszerszámokkal és egy gyorssugárral oltották el. Személyi sérülés nem történt.

A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók légzőkészülékben hatoltak be egy tiszalöki ingatlanba, ahol magas szén-monoxid koncentrációt mértek, majd az épület átszellőztetését végezték el. Az épületben két embert találtak, mind a ketten életüket vesztették.

Tégladarabok és törmelék hullott egy nyíregyházi templom tornyaiból hétfőn, amely a járókelőket veszélyeztette. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra segítségével a meglazult, veszélyes darabokat eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Gumiabroncs égett Nyírbátortorban, a Görögtemető utcában hétfő este, amelyet a nyírbátori hivatásos tűzoltók oltottak el egy gyorssugárral. Személyi sérülés nem történt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -


[related-post post_id="4153393"]

[related-post post_id="4153208"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában