Helyi közélet

2019.02.26. 12:36

Megnyílt az idei standszezon

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Többek között Nyíregyháza, Panyola és Vásárosnamény is jelen volt az Utazás 2019 kiállításon.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Többek között Nyíregyháza, Panyola és Vásárosnamény is jelen volt az Utazás 2019 kiállításon.

Ha év eleje, turizmus és idegenforgalom, és Hungexpo Budapesti Vásárközpont, akkor Utazás 2019 kiállítás. Négy napon keresztül 30 ország 300 kiállítója várta a látogatókat a gazdag turisztikai kínálatával.

Húzóágazat a turizmus

– Az ágazat újabb sikeres évet zárt tavaly: a robogó magyar gazdaság egyik húzóágazata a turizmus. Az idei külföldi díszvendég Algéria, a belföldi díszvendég Bács-Kiskun megye és Kecskemét, a kiállítás kulturális díszvendége a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram – közölte Ganczer Gábor, a főszervező Hungexpo Zrt. vezérigazgatója a megnyitón.

– Tavaly nem volt standja Nyíregyházának az Utazás-kiállításon. A kimaradt esztendő után többek között bemutattuk az azóta épült Hotel Pangeát, a folyamatosan fejlődő Nyíregyházi Állatparkot, a vonzó Aquarius Élmény- és Parkfürdőt és a korszerűsödő Sóstói Múzeumfalut. Összességében a város egészét népszerűsítettük – újságolta Tatár Anikó, a Nyíregyházi TDM turisztikai munkatársa.

– Végig nagy volt az érdeklődés, az összes prospektusunk elfogyott. Hasznosnak tartottunk a közvetlen találkozást azokkal, akik már jártak nálunk, és visszatérnének, illetve azokkal, akik szeretnék felfedezni a környéket. A fülünk hallatára egymásnak is ajánlották a turisztikai attrakcióinkat. Leendő látogatóink a gasztronómiai nagyrendezvényekről is kérdezősködtek. Olyan erős volt a marketing az elmúlt években, hogy benne van a köztudatban Nyíregyháza, és ez elsősorban az állatpark jó hírének köszönhető. Felkeresett bennünket egy kilencven év körüli német építész is, aki azt mondta: bejárta Magyarországot, és szerinte Sopron után Nyíregyháza áll a második helyen az építészeti összevetésben. Jó volt ezt is hallani.

Ápolják az értékeket

– A település missziója, hogy őrizze és ápolja az örökségül kapott értékeket, és folyamatosan életben tartsa a vidéki élet szokásait, hagyományait – fogalmazott Muhari Zoltán, Panyola polgármestere. A Szamos, a Tisza és az Öreg-Túr által ölelt területen található község a falusi vendégházak fellegvára. Tavaly a település a Magyarországi Falumegújítási Díj pályázatán a dobogó második fokára lépett. A fáradhatatlan, lelkes csapatuk 13 éve töretlen sikerrel szervezi meg a családi PanyolaFesztjét megannyi kulturális tartalommal, különleges zenei csemegével, helyi gasztronómiai finomságokkal, portaprogramokkal gazdagítva. A Magyar Fesztivál Szövetség elismerte és minősítette a megye egyik legkiválóbb értékteremtő rendezvényét, a PanyolaFesztet. A helység egyedi fesztiválja, a téli hagyományőrző farsangja, jelmezes felvonulása kivívta a szakemberek elismerését. A hazai turizmussal foglalkozó lapok is gyakran beszámolnak a minőségi turisztikai attrakcióról. Hamarosan megépül a vízi túrázáshoz szükséges csónak- és pihenőház. A Vásárosnaményból induló csillagtúrák egyik fontos állomása lesz az EDEN-díjas Felső Tisza-vidék (Kiváló Európai Desztináció díj) egyik emblematikus települése.

Kerékpáros attrakciók

– Vásárosnamény egyik küldőpiaca Budapest és Pest megye, ezért tartjuk fontosnak a megjelenésünket – mondta Liptákné Juhász Anikó, a beregi Tourinform iroda vezetője. – Megjelentettük a szatmár-beregi eseménynaptárt, emellett elkészítettük Vásárosnamény kerékpáros programjai kiadványunkat, hiszen minden hónapban vannak garantált kerékpáros attrakcióink. A legnagyobb büszkeségünk a nemrég elkészült digitális brossúránk, amelyben a betűk és a képek helyett a filmjeink beszélnek rólunk. A kiadványban kerékpáros, Zoárd-napi, adventi és imázsfilmjeink mutatják be városunk és a Felső-Tisza-vidék értékeit.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában