Helyi közélet

2019.02.06. 16:26

Nemes célért adtak koncertet

Vásárosnamény - Zalán hamarosan Barcelonába utazik, hogy elvégezhessék rajta a speciális műtétet.

Vásárosnamény - Zalán hamarosan Barcelonába utazik, hogy elvégezhessék rajta a speciális műtétet.

A Nelson zenekar életében nem ritka, hogy nemes ügyért, jó célért lépnek színpadra. Legutóbb a vásárosnaményi Lónyay-iskola aulájában Szirota Jenniferrel közösen adtak koncertet.

Beregi hamburger és tea

A jótékonysági zenéléssel Vas ­Zalán gyógyulását támogatták, a koncert végén a fellépők tiszteletdíját és az önkéntes adományokat is átadták a családnak. A szervezők pedig mindenkit megkínáltak egy beregi hamburgerrel (zsíros deszka lila hagymával), és egy pohár forró teával.

Zalán 2010-ben született komplikációk nélkül. Ahogy telt az idő, a szülei észrevették, hogy mozgásfejlődésben elmarad a korához hasonló gyerekektől. Megállapították, hogy feszes izomzata van. Diagnózisa: spastikus diplegia, emiatt az alsó végtagjai feszesek, az izmok nem tudnak megfelelően nyúlni, így a csontok is deformálódhatnak, torzulhatnak. Ahhoz hogy ezeket elkerüljék, egy műtét nyújthat segítséget, amit Barcelonában végeznek. Azonban az operációt és minden más költséget a családnak kell kifizetnie.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában