Helyi közélet

2019.02.05. 15:20

Sosem kereste, inkább kerülte a reflektorfényt

Nyíregyháza - A rádiós műsorvezető hamar közös hullámhosszra került a borbányai diákokkal.

Nyíregyháza - A rádiós műsorvezető hamar közös hullámhosszra került a borbányai diákokkal.

Szerény, humoros, pozitív kisugárzású, jó fej. Így jellemezték a Petőfi Sándor-tagiskola diákjai Garami Gábor rádiós műsorvezetőt, zenészt, aki a közelmúltban vendégeskedett a borbányai suliban Roma Ádám tanár, osztályfőnök meghívására.

Mesélt a fiatalkoráról, katonaéveiről, majd arról az időszakról, amikor egy árvaházban dolgozott képesítés nélküli tanárként. Több mint húsz évvel ezelőtt, 1997-ben került az akkori Danubius Rádióhoz, 2007-ben Los Angelesbe ment tanulni, egy év múlva hazatért. Tíz éven át a Class FM rádióban hallhattuk a hangját, nemrégiben pedig a Sláger FM műsorvezetője lett.

Felfigyeltek rá a stúdióban

Megerősítette az internetes sztárlexikon róla szóló fejezetét, miszerint kétszer is jelentkezett a Színművészeti Főiskolára, de nem vették fel. A kilencvenes évek elején egy fogorvos barátja megkérte, hogy mondjon fel neki egy rádióreklámot, amit Rókusfalvy Pál stúdiójában rögzítettek. Ő mondta neki, hogy rádiós a hangja, és ezzel kellene foglalkoznia, így elkészített egy demókazettát, amin egy Örkény-egypercest olvasott fel, elküldte több tucat rádiónak, szinkronstúdiónak, így indult Gábor mikrofonos karrierje.

A rádiós élmények között voltak vicces és elgondolkodtató, tanulságos történetek is. A gyerekek kérdéseire adott válaszokból kiderült, a közismert rádiós műsorvezető sosem kereste a „reflektorfényt”, a Best of zenekarban sem frontember, lelkes dobosként járul hozzá a csapat sikeréhez.

Rendszeresen fut

– Odafigyelek arra is, hogy jó formában legyek, illetve maradjak: nem eszem húst, nem dohányzom, nem iszom szeszes italt, egészségesen étkezem és rendszeresen futok – árulta el Garami Gábor, kimondatlanul is arra biztatva az iskolapadban ülő fiatalokat, hogy kövessék a példáját.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában