Helyi közélet

2019.02.02. 13:13

Zorán: dupla nagykoncert Kisvárdán

Kisvárda - Akkora volt az érdeklődés Kisvárdán, hogy pótkoncertet is tartanak a Művészetek Házában.

Kisvárda - Akkora volt az érdeklődés Kisvárdán, hogy pótkoncertet is tartanak a Művészetek Házában.

Pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket a február 13-ai kisvárdai Zorán nagykoncertre, s még így sem sikerült minden rajongónak belépőhöz jutnia. A szervezők ezért úgy döntöttek, tekintettel a nagy érdeklődésre, pótelőadást hirdetnek egy nappal korábbra, február 12-ére. Mindkét koncert 19 órakor kezdődik, a helyszín pedig a Várszínház és Művészetek Háza.

Színvonalas, nemes rock

A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas, szerb származású magyar előadóművész és dalszerző, Sztevanovity Zorán a beatkorszak hajnalán, 1960-ban öccsével, Dusánnal alapította meg a Zenith együttest, amely nevét nem sokkal később Metróra változtatták. A Metro az Illés és az Omega mellett a magyar beatzene harmadik legnépszerűbb zenekara.

Zorán rövid ideig a Taurus EX-T basszusgitáros-énekese volt, majd Nyugat-Európában, a vendéglátóiparban zenélt. Pályafutásában 1976 nyarán következik be a fordulat: ekkor kezdett el együtt dolgozni Presser Gáborral, munkakapcsolatuk és barátságuk azóta is töretlen. Zorán neve évtizedek óta egyet jelent a legmagasabb színvonallal, a felnőtteknek szóló nemes, intellektuális rockzenével, a „háromperces” dalokat átlényegítő gondolat- és képgazdagsággal. Az idei turnéján legismertebb dalaival ajándékozza meg a rajongóit.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában