Helyi közélet

2019.03.19. 09:25

Borokat mustrálgattak a mátészalkai versengésen

Mátészalka - A város borát a legeredményesebben szereplő vörösborokból állítja össze a közeljövőben az erre a célra kijelölt zsűri.

Mátészalka - A város borát a legeredményesebben szereplő vörösborokból állítja össze a közeljövőben az erre a célra kijelölt zsűri.

A térség borosgazdái találkoztak a mátészalkai Déri Miksa Szakközépiskolában. A rendezvény fővédnöke Kovács Sándor országgyűlési képviselő, a dísz­vendége Rostás János kancellár volt a Mátészalkai Szakképzési Centrum részéről. Dr. Hanusi Péter polgármester, Torma Tamás alpolgármester és dr. Stonawski Tamás szervező köszöntő szavai után Ignácz Gyula moderálta a programot.

– Immár huszonnyolc esztendeje megszakítás nélkül mérettetik meg Mátészalkán a boraikat a borosgazdák. ­Ezúttal a közel nyolcvan bormintával nevezők között többségében mátészalkai borászok voltak, de Nagykárolyból, Székelyhídról, Kálmándról, Dombrádról, Nagydobosról, Nagyecsedről, Nyírmeggyesről és Nyírcsaholyból is neveztek a helyiek – közölte dr. Stonawski Tamás.

Gacsaj Pesta vére

A borok színvonala a kiváló évjáratnak köszönhetően kitűnő volt, amint arról a zsűri elnöke, Szabó Endre beszámolt. A rendezvényen fellépett a Mátészalkai Alapfokú Művészeti Iskola citerazenekara és táncegyüttese is.

– Összességében a verseny eredményes volt: az idei borok is azt igazolták, hogy a zsűrizés és a szakmai beszélgetések sokat segítenek a borok minőségének javításában. Nemcsak a borászok, hanem a borkedvelők is megtisztelték a napot, a közönség visszajelzései pedig mindig is fontosak voltak a borosgazdáknak. A vetélkedő egyik különlegessége, hogy a város borát – a Gacsaj Pesta vérét – a legeredményesebben szereplő vörösborokból állítja össze a közeljövőben az erre a célra kijelölt zsűri – mondta dr. Stonawski Tamás.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában