Helyi közélet

2019.03.19. 10:22

Jelenetek egy házasságból

Nyíregyháza - Szórakoztató és szívszorító jelenetek egy férfi és egy nő szerelmének történetéből.

Nyíregyháza - Szórakoztató és szívszorító jelenetek egy férfi és egy nő szerelmének történetéből.

Ingmar Bergman 1973-ban bemutatott filmklasszikusa, a Jelenetek egy házasságból színpadi változatát láthatja március 21-én, csütörtökön 19 órától a mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház bérletes közönsége. Az előadás a Soproni Petőfi Színház, a csallóközi Csavar Színház, a Mikházi Csűrszínház, a Forrás és a Malom Színház koprodukciója Kiss Szilvia és Gál Tamás főszereplésével (rendező: Pataki András).

A szeretet útja

A nézők szórakoztató és szívszorító jeleneteket láthatnak egy férfi és egy nő szerelmének történetéből. Az első jelenet látszólagos felhőtlen boldogságától jutnak el az egymás ellen forduláson, a teljes felbomlás folyamatán át a megbékélésig, egy újfajta szeretet kialakulásáig, ahol a két ember, Marianne és Johan már nem kiszolgáltatottjai egymásnak, hanem őszinte megértéssel közelednek a másik felé.

„Valahogy megszerettem ezt a két embert, míg velük foglalkoztam. Eléggé ellentmondásosak lettek, néha félénkek, gyerekesek, néha egészen felnőttek. Félénkek, vidámak, önzők, buták, kedvesek, okosak, önfeláldozók, ragaszkodók, mérgesek, szelídek, szentimentálisak, kiállhatatlanok és szeretetre méltók. Egyszerre” – írja szereplőiről Bergman.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában