Helyi közélet

2019.03.14. 11:15

Mégsem molesztálta a saját gyermekét a nyíregyházi férfi

Nyíregyháza - A súlyos állítások bizonyítékok nélkül maradtak, az apát felmentették a vádak alól.

Nyíregyháza - A súlyos állítások bizonyítékok nélkül maradtak, az apát felmentették a vádak alól. Nagy port kavaró ügy borzolta fel a kedélyeket az elmúlt évben, amikor egy nyíregyházi férfiról azt állították, hogy a mindössze négy éves gyermekét molesztálta, zaklatta szexuálisan. A volt feleség megtörten nyilatkozott az országos sajtónak, és erősítette meg a súlyos vádakat – mára kiderült: ezeket senki sem tudta bizonyítékokkal is alátámasztani.

Jogerősen felmentették

– Immár jogerőre emelkedett az az ítélet, amelyet a Debreceni Ítélőtábla hozott meg az ügyben, s amely felmentette a férfit a felügyelete alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére szemérem elleni erőszak bűntett elkövetésének vádja alól – tájékoztatta a fejleményekről lapunkat dr. Fazekas Sándor védőügyvéd.

Amikor az ügy kirobbant, mindenki felkapta a fejét, aki csak hallotta: Létezik olyan apa, aki a saját 4 és fél éves gyermekét kényszeríti szexuális cselekedetekre több alkalommal?

Az ügy a Debreceni Járásbírósághoz került, a vádlott 7 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, majd első fokon 6 év börtönbüntetésre ítélték. Ám az ezt követő fellebbviteli eljárásban a Debreceni Ítélőtábla a bizonyítás kiegészítését rendelte el, mely után a férfit felmentette a vádak alól.

Hangos volt a sajtó

A Debreceni Megyei Főügyészség fellebbezést jelentett be, amit a napokban visszavont, így az ítélet jogerőssé vált.

– A bulvármédia hangzatos címekkel hozta az ügyet, és több sajtóorgánumban jelent meg az esetről olyan cikk, amely alapján a férfi beazonosítható volt, ezért meghurcolták, lejáratták, az életében hatalmas törés következett be.

A felmentésről viszont már korántsem jelentek meg ilyen hangzatos tudósítások – adott hangot bírálatának dr. Fazekas Sándor. Hozzátette: a Debreceni Ítélőtábla arról értesítette a védelmet, hogy a felmentett férfi a továbbiakban kártalanításra tarthat igényt.

KM


[related-post post_id="3990375"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában