Helyi közélet

2019.03.22. 15:47

Nem számít, ki honnan ment nyugdíjba

Nyíregyháza - Az „örökzöldek” édestestvéreiknek tekintik a Cukorbetegek Nyíregyházi Egyesületét.

Nyíregyháza - Az „örökzöldek” édestestvéreiknek tekintik a Cukorbetegek Nyíregyházi Egyesületét.

Bár a citerázó tirpákok távol maradtak, a Cukorbetegek Nyíregyházi Egyesületének tagjaival együtt így is több mint nyolcvanan vettek részt a nyíregyházi Örökzöld Nyugdíjas Egyesület közelmúltban rendezett, humoros jelenetekben és kulturális előadásokban gazdag, zenés mulatságán a Városmajori Művelődési Házban.

– Szombaton sem mondtunk csütörtököt… – jegyezte meg viccelődve a több mint négy évtizedes múltra visszatekintő, alapvetően kéthetente csütörtökönként „ülésező” civil szervezet elnöke, ­Szondy Barna, majd elmondta: az egyesület jelenleg ugyanannyi tagot számlál, mint amennyi az idősek átlag­életkora, 74-et, az összetartó csapat azonban „korát meghazudtolóan” aktív, fiatalos klubéletet él, a légkör pedig a tekintélyes létszám ellenére is családias.

– Egyre többen jelentkeznek a köreinkbe új emberek a megyeszékhely minden pontjáról, tagfelvételkor ugyanakkor mindig hangsúlyozom: itt nincsenek egyenlők és egyenlőbbek, nem számít, kit milyen pozícióból sodort nyugdíjba az élet, az a fontos, hogy értékes tagjai legyünk a közösségnek.

„Hetvenkedő” hetvenesek

– Farsang idején minden esztendőben a közös kikapcsolódásé, az éneké, mókáé és a táncé a főszerep, tehetségeink az idei maskarás bulin is megcsillogtatták a tudásukat: betoppant hozzánk egy ószeres, verseket, történeteket hallhattunk, de nagyot szólt a buszmegállós némajelenet is. Kihallgattuk a „Gedeon bácsi” fodrászüzletében pletykálkodó asszonyokat, megjártuk a fogorvost, a színpadi kötéltáncot pedig közös parkettkoptatás követte.

Az Örökzöld Nyugdíjas Egyesület természetesen a hölgytagjai köszöntéséről sem feledkezett meg a nemzetközi nőnapon, a múlt héten pedig versekkel, nótákkal emlékeztek 1848 márciusi ifjaira.

Tegnap vetélkedőkkel üdvözölték a tavaszt, készülnek a költészet napjára, a húsvéti ünnepekre, közös kirándulásokra, az énekkar tagjai ­pedig a Hetvenkedő hatvanasok kulturális programra is.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában