Helyi közélet

2019.03.08. 14:57

Önként vonultak börtönbe

Nyíregyháza - Az Arany-iskola diákjait tájékoztatták az előzetesben lévők, illetve az elítéltek programjáról.

Nyíregyháza - Az Arany-iskola diákjait tájékoztatták az előzetesben lévők, illetve az elítéltek programjáról.

Hangzatos felütés lenne, hogy diákok zsivajától volt hangos a börtön. Valójában megilletődötten és nagy várakozással léptek be a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Büntetés-végrehajtási Intézet kapuján a nyíregyházi Arany János-gimnázium 4/11. osztályának tanulói osztályfőnökükkel, Domokos Andreával.

Hasznos látogatás

– A különleges környezetben tapasztalhattuk, hogy miként néznek ki a fogvatartottak zárkái, megtekintettük a könyvtárat, és érdekes tájékoztatást hallhattunk az „idegenvezető” nevelőtiszttől, aki beszélt az előzetesben lévők, illetve az elítéltek napi programjáról. Betekintést kaptak a diákok az ott szolgálatot teljesítő büntetés-végrehajtási őrök, reintegrációs tisztek munkájába is – említette Domokos Andrea. – Ez a látogatás hasznos lehet azok számára, akik vonzódnak ehhez a pályához, és érettségi után esetleg szeretnének a büntetés-végrehajtás kötelékében dolgozni. Miután véget ért a vizit, többen is megjegyezték, hogy milyen jó kilépni a szabad levegőre. Hiába csak „vendégek” voltunk, mégis meglehetősen nyomasztónak tűnt a benti légkör. Mindenesetre szeretnénk megköszönni Drotár Zsolt parancsnoknak, hogy lehetővé tette a tapasztalatokban gazdag, tanulságos délelőttöt.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában