Helyi közélet

2019.03.01. 16:55

Több mint táska

Nyíregyháza - A #nemluxustáska elnevezésű kampány, hacsak egy rövid ideig, de óriási luxust és erőt adott a rászorulóknak.

Nyíregyháza - A #nemluxustáska elnevezésű kampány, hacsak egy rövid ideig, de óriási luxust és erőt adott a rászorulóknak.

A két budapesti hölgy által indított kampány célja az volt, hogy rászoruló nőknek alapvetői higiéniás és fehérnemű-csomagot gyűjtsenek. A kezdeményezés helyi támogatója dr. Papp Angéla fogorvos volt.

Széles körű összefogás

– Egy közösségi felület posztjában bukkantam az akcióra. Nőként és családanyaként szociális felelősségemnek éreztem, hogy segítsek, annak ellenére, hogy még sosem csináltam ilyesmit. Mivel a közelben nem volt gyűjtőpont, a Görögtűz Szeretetszolgálattal összefogva biztosítottunk két helyet, ahova egy héten belül több mint 50 adománytáska érkezett – osztotta meg lapunkkal Angéla.

– Abból a szempontból nem volt nehéz dolgunk, hogy egy kész kampányba csöppentünk. Gyorsan gyűltek a segítő szándékú emberek, és a nagyjából 3 hét alatt 286 adományt kaptunk. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat logisztikai tapasztalatának köszönhetően szétosztottuk a megyei, krízishelyzetben lévő hölgyek között. A barátaimmal megegyeztünk, hogy úgy állítjuk össze a csomagokat, mintha magunknak készítenénk. A szükséges kellékek mellé próbáltunk tenni valami személyesebbet is, amitől nőnek érezhetik magukat a nehéz helyzetben lévők. Sálakat, bizsukat, parfümöket, dekorkozmetikumokat is elrejtettünk egy-egy táskában. Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítségét! – összegezte a fogorvos.

GE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában