Helyi közélet

2019.03.14. 09:37

Wellness, és kell még valami más

Nyíregyháza - Programokkal, extra szolgáltatásokkal erősít rá hosszú hétvégékre a hazai szállodahálózat, az ünnepi pihenőnapokon a vidéki szálláshelyek is mind megtelnek turistákkal.

Nyíregyháza - Programokkal, extra szolgáltatásokkal erősít rá hosszú hétvégékre a hazai szállodahálózat, az ünnepi pihenőnapokon a vidéki szálláshelyek is mind megtelnek turistákkal.

. Tömve lesznek a hotelek, a szálláshelyek a március 15-ei hétvégén, az év első ünnepi hétvégéjét sokan meg is toldják egy-két nappal, hogy alaposan kipihenhessék magukat.

Családostul kelnek útra

A szállásadók ráerősítenek a kiemelt időszakra, amikor is az átlagoshoz képest a foglalások megduplázódnak, az árakon is tupíroznak egy keveset ilyentájt, s kínálatukat vendégcsalogató élményprogramokkal színesítik – kezdte az idei újdonságokkal Bicsérdy Rita, a Sky Travel Utazási Iroda cégvezetője. Elmondta, a szállodák többsége tematikus hétvégékkel (túrák szervezésével, disznóvágással, népszerű zenészek, humoristák meghívásával) teszi élménygazdaggá a következő néhány napot.

– A vendégek kegyeiért ringbe kell szállniuk, s a szokásos wellnessextrák mellett egy-egy térség látnivalóit programokba csomagolják, de akár egy szombat esti Caramel-koncerttel, vagy a Dumaszínház előadásával is magukhoz tudják édesgetni a vendéget. A családok úgy érzik, hogy a rohanó hétköznapokból ki kell lépniük egy kicsit, s a mostani hétvége kapóra jön, hogy együtt legyenek. Autóba ülnek és eltöltenek egy-két napot valahol a környéken.

Megyénkből Hajdúszoboszló, Eger irányába rengetegen indulnak el, Gyula az utóbbi években nagy kedvenc lett, a fürdőzést imádóknál Hévíz maradt a favorit – sorolta a turisztikai szakember a legjellemzőbb úti célokat, s hozzátette: mostanra szinte sehol sem maradt szabad hely, sőt a húsvéti ünnepekre is megteltek a kedvelt szállodák.

Bár a cafeteriarendszer folyamatosan változik, a módosítások az idén a SZÉP-kártyát nem érintik, a tavalyi béren kívüli juttatási keret az idén még felhasználható, a szállás­adók visszajelzései szerint élnek is e lehetőséggel az emberek.

Jönnek a turisták megyénkbe is

– Ha az árakat vesszük górcső alá, a belföldi kikapcsolódás néhol annyiba kerül, mint egy 3 napos külföldi városlátogatás. Fapadossal egyénileg, de csoportos idegenvezetéssel is érdemes felfedezni valamelyik európai nagyvárost: Párizst, Rómát, Barcelonát. London – biztonsági okokból – egy időre visszaesett ezen a népszerűségi listán, viszont a Brexit miatt újra felkapták. Úgy gondolják az emberek: nem tudni semmit a későbbi kijutási feltételekről, ezért addig mennek, amíg uniós tag a szigetország. Mindegy, hogy repülőre ülünk, vagy itthon üdülünk, jó előre foglaljon mindenki, mert kaotikus, amikor az utolsó pillanatban keresnek szállás – zárta gondolatait Bicsérdy Rita.

– Hatalmas látogatói létszámra számít és készül a hosszú hétvégén a Nyíregyházi Állatpark – tudtuk meg Gajdos László igazgatótól, amit az is előre jelez, hogy az intézmény mindhárom szállodája – a Hotel Dzsungel, az Ózoon és a Pangea – telt házzal üzemel. – Büszkén mondhatom, hogy mindez az év valamennyi hosszú hétvégéjére is igaz, és a tendenciákat látva remélhetően ez a jövőben is így lesz. A Hotel Pangeában félpanzióval fogadjuk a vendégeket, tehát reggelit és vacsorát is adunk, de van, hogy ebéddel is készülnünk kell, tehát lesz dolga az előttünk álló napban minden munkatársamnak, aminek csak örülni lehet. Mivel ezt a napot csak mi, magyarok ünnepeljük, zömében hazai vendégekről beszélhetünk – adta tudtul az állatpark igazgatója.

– Az első tavaszi napsugarak csalogatják a Beregbe a turistákat, szép számban érkeznek hozzánk visszajáró szlovák vendégek is a következő napokban, nem panaszkodhatunk, mind a 40 szobánk foglalt – mondta Krasznai Sándorné, a vásárosnaményi Hunor Hotel üzletvezetője, aki elmondta, tavasztól késő őszig nyüzsgő hétvégékkel számolunk, szerencsére személyzettel is bírjuk. Tákosra, Csarodára indulnak el a reggeli után, sokan kerékpárra pattannak, a térség természeti szépségeit csodálják, templomainkat látogatják meg, majd estére visszatérnek a hotelbe egy frissítő wellnessre.

KO, MJ


Krakkóig meg sem állunk

– Most először fordul elő, hogy március 15-ét nem itthon, de még nem is az országban ünneplem. Úgy hozta a szerencse, hogy barátokkal egészen Krakkóig meg sem állunk, és majd csak a hosszú hétvége végére érünk haza – újságolta Mészáros Edit, s azt is hozzátette: sokaktól hallotta már, hogy Krakkó gyönyörű város, csodálatos épületekkel, a 20. századi történelem legmegrázóbb időszakának emlékeivel, ahol szeretettel látják a turistákat, a magyar látogatóknak pedig kimondottan örülnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában