Helyi közélet

2019.04.06. 11:59

A kozák örökség gyöngyszemei

Nyíregyháza - Az orosz művészek lenyűgöző produkciójukat öt hazai városban, köztük a megyeszékhelyen mutatják be.

Nyíregyháza - Az orosz művészek lenyűgöző produkciójukat öt hazai városban, köztük a megyeszékhelyen mutatják be.

Az Orosz Kozákok Állami Tánc- és Ének­együttes közel három évtizede varázsolja el a nézőket világszerte, egyedi műsorukban a tradicionális kozák táncokat ötvözik nemzeti dalokkal, s mindezeket élő zenekari kísérettel adják elő.

Ötvenen a színpadon

Tavaszi turnéjukon először lépnek fel Magyarországon, lenyűgöző produkciójukat öt hazai városban, köztük április 9-én, kedden 19 órától a megyeszékhelyen, a Nyíregyházi Egyetem Kodály Zoltán termében mutatják be.

A társulatot a nagyra becsült orosz Leonid Milovanov koreográfus alapította 1990-ben Lipetskben. Az összesen félszáz tagot számláló társulat fő részét képezi a táncegyüttes, amit a kórus és a zenekar tesz teljes egésszé. Repertoárjukban több mint húsz tánc, ötven dal és tíz zenei kompozíció szerepel, melyek felölelik a kozák életforma teljes történetét. Festői képekben, színes ruhákban, vidám dalokban mesélik el és csodálatos tánclépésekben keltik életre Oroszország kozák hagyományait a Don folyótól és a Fekete-tengertől egészen Szibériáig és a Távol-Keletig.

Kínától Kanadáig

Az egész világon bemutatták már műsorukat, felléptek Európa számos országában, Kanadában, az Amerikai Egyesült Államokban, Kínában és Koreában is. Hazánkba Nyíregyháza mellett Győrben, Budapesten, Vácon és Gyöngyösön kápráztatják el különleges műsorukkal a magyar közönséget, mutatják be a kozák örökség gyöngyszemeit.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában