Helyi közélet

2019.04.01. 10:45

Családi nap a közösségért

Nyírkáta - A közönséget is sikerült bevonni az ismert dallamok éneklésébe.

Nyírkáta - A közönséget is sikerült bevonni az ismert dallamok éneklésébe.

Ünnepi családi napot tartott a napokban a Nyírkátai Református Egyházközség és az Iránytű Gazdaságfejlesztő Klub (IGFK) a „A társadalmi kohézió erősítése és közösségfejlesztő szolgáltatások bővítése Nyírkátán” című projekt keretében a református egyház gyülekezeti termében.

Hősök és ősök tisztelete

A program Csoma Zoltán református lelkipásztor köszöntőjével és imádságával kezdődött. A közösségfejlesztő program eddigi eredményeit Kovács János, az IGFK elnöke ismertette. Kovács Fanni, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola hallgatója vezette fel az „Emlékezzünk, hogy emlékezhessünk” sorozat „Hősök és ősök tisztelete” című irodalmi-történelmi zenés műsorát, amit az Iránytű Klub-zenekar adott elő. Nemcsak felemelő, magasztos és megható volt a csodálatosan megzenésített versek éneklése, az összekötő szöveg, hanem sikerült a közönséget is bevonni az ismert dallamok éneklésébe. Segítette ezt Tamás György kongázása, aki Pócspetri polgármestere, Balogh Béla hangszeres játéka, aki a KOSZISZ Királyfalvi Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatóhelyettese, Bukta János érzelemdús éneke, gitározása és Sitku Angéla lelkes karvezetése. A műsort Balogh Elizabet szavalata és a közönség vastapsa zárta.

Ezután kellemes perceket hozott a Pócspetri Öregfiúk Dalárdája és a Nyugdíjas Egyesület hagyományőrző csoportjának „Leánykérő” vidám műsora. A kötetlen beszélgetések, a közös „est­ebéd”, valamint a házigazdák – Csoma Zoltán és Gáspár Katalin – kedves vendégszeretete is hozzájárult ahhoz, hogy felejthetetlen lett a program a nyírkátai református emberek számára is, akik szívesen vettek részt ezen a délutáni rendezvényen.

- Palóczy Tímea -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában