Helyi közélet

2019.04.01. 14:10

Mutáns szörnyet fotóztak a Sóstói erdőben!

Nyíregyháza – Eddig is kaptunk információkat arról, hogy egy furcsa, kutyaszerű állatot láttak a Sóstói erdőben, de mindeddig nem sikerült fotót készíteni a lényről.

Nyíregyháza – Eddig is kaptunk információkat arról, hogy egy furcsa, kutyaszerű állatot láttak a Sóstói erdőben, de mindeddig nem sikerült fotót készíteni a lényről.

Most azonban egy nyíregyházi fiatalembernek sikerült megörökítenie az állatot!

Izgatottan keresett meg minket egy olvasónk, aki azt állította, hogy sikerült lencsevégre kapnia egy, ahogy ő fogalmazott – rémisztő mutánst – a Sóstói erdőben.

– Az erdőben kocogtam kedd este, amikor furcsa morgást hallottam az egyik bozót felől. Először megijedtem, de a kíváncsiság nem hagyott nyugodni, így megálltam és elővettem a mobilomat. Ekkor egy fekete – nem is tudom, minek nevezzem – állat előmászott a bokor alól. Ekkor sikerült a képet készítenem, de vélhetően megijedt a kamera vakujától, így elszaladt – mesélte a meghökkentő esetet az olvasónk.

– Csak egy pillanatig láttam az állatot, de ennyi éppen elég volt belőle. Rettenetesen megijedtem.

Olvasónk kérdésünkre elmondta, – Leginkább egy kutyához tudnám hasonlítani, de volt benne olyan rész is, ami inkább egy macskára hasonlított.

Portálunknak sikerült felvennie a kapcsolatot az Országos Mutantológiai Intézet (OMI) munkatársával, aki elmondta, őket is megkeresték már

ezzel az ügyel.

– A fotót megvizsgáltuk és azt kell mondanunk, hogy hasonló állatról már korábban is kaptunk jelzéseket. A fogazatából ítélve  ragadozó életmódot folytathat a lény, nagyjából hatvan centiméter magasságúra becsült és jellegzetes, morgó hangot ad. Az intézet véleménye szerint egy genetikai rendellenességgel született, esetleg kettő vagy több különböző állat keresztezéséből származhat a lény.

Az OMI munkatársa kijelentette – Aggodalomra nincs ok, hamarosan szakemberek látogatnak Nyíregyházára, hogy befogják az állatot. Addig is a lakosoknak azt tudjuk tanácsolni, hogy kerüljék a Sóstói erdő környékét.

Április elsején mindenképpen…

A cikknek természetesen egy szava sem igaz, ugyanakkor egészen pontosan ma, azaz 2019. április 1-én lett 10 éves, így boldog születésnapot kívánunk neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában