Helyi közélet

2019.04.11. 12:15

Nagy szám volt a szülinapi Kelet-lapszám

Nyíregyháza - A Kelet-Magyarország egyik korabeli számával lepte meg születésnapja alkalmából Antal Krisztina nyíregyházi előadóművészt a minap dr. Bihari Albertné, a megyei könyvtár volt igazgatóhelyettese, főkönyvtárosa. S hogy mitől volt e lapszám nagy szám?

Nyíregyháza - A Kelet-Magyarország egyik korabeli számával lepte meg születésnapja alkalmából Antal Krisztina nyíregyházi előadóművészt a minap dr. Bihari Albertné, a megyei könyvtár volt igazgatóhelyettese, főkönyvtárosa. S hogy mitől volt e lapszám nagy szám? Attól, hogy az április 7-én megjelent újságban „szerkesztőségünk” – némi XXI. századi technikai bravúr eredményeképpen – címlapon számolt be Kósa Ildikó és Antal Lajos első gyermekének világra jöttéről!

– A szívből jövő és személyre szóló ajándékoknál számomra csak azok értékesebbek, akiktől kapom azokat – mondott köszönetet szerettei körében az ünnepelt, aki tortavágás után örömmel mesélte el, miként lett nagy szerelme a zene, hogyan forrt össze az Antal család neve a VOX együttessel.

Kettesben – százaknak

– Édesapám is zenész volt, én és a húgom, Évi tőle örököltük a muzikális vénát. A VOX együttesben játszott, amelyben megüresedett az énekesi poszt. Tizenévesen, iskola mellett jártam a zenekarral fellépni a Vasutas Kultúrotthonba, majd a Krúdy Teraszra sok-sok éven át, a minőségi élőzenére éhes, igényes közönség nagyon élvezte a dob, a szóló- és basszusgitár, a tiszta ének és az orgonaszó varázslatos összhangját. Édesapjuk elvesztése után, az ezredfordulótól trióként diktálta tovább a ritmust a VOX együttes, Palocsay István billentyűs, énekes közelmúltban bekövetkezett halála óta viszont már csak kettesben játszanak százaknak az Antal lányok szerte az országban.

Frissítik a repertoárt

– Mindketten a Kodály-iskolában tanultunk, imádunk zenélni, de a másodállásunk mellett persze megvan a magunk civil foglalkozása is. Sokat változott a zenei közízlés az elmúlt évtizedek alatt, a tartalmas és szerethető újdonságokat rendszeresen beépítjük a saját, illetve a legendás nyíregyházi vendéglátós zenészekből álló Nyíri Retró Együttes repertoárjába is, az értékítéletet mindig a közönség mondja ki egy-egy dalról – mesélte az „A” kategóriás előadóművész, Antal Krisztina.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában