Helyi közélet

2019.04.02. 17:59

Olyan, mint egy finom latte

Nyíregyháza - Újra látható Nyíregyházán Molnár Piroska és Jordán Tamás jutalomjátéka, a Romance.com című darab.

Nyíregyháza - Újra látható Nyíregyházán Molnár Piroska és Jordán Tamás jutalomjátéka, a Romance.com című darab.

A Váci Mihály Kulturális Központban áprilisban is folytatódik a Lehozzuk önnek a csillagokat sorozat: 14-én két fantasztikus színész, Molnár Piroska és Jordán Tamás jutalomjátékát, a Ro­mance.com-ot láthatják a színházkedvelők. A Rózsavölgyi Szalon produkciója 2015-ben már járt egyszer Nyíregyházán: a VIDOR Fesztivál versenyprogramjában szerepelt, és a legszívhezszólóbb előadásnak járó Arlecchino-díjjal jutalmazta a zsűri. A 7ora7.hu szerzője akkor úgy fogalmazott: „A Romance.com olyan, mint egy finom latte. A saját műfajában nagyon rendben van. Aki szereti, annak jólesik meginni, és amíg kortyolgatja, kiszakadhat a mindennapi hajtásból, ábrándozhat egy kicsit, elhiheti, hogy a világ ilyen egyszerűen is működhet, és élvezheti a hozzávalók harmóniáját. A laktózérzékenyek és a kesernyésebb ízekre vágyók pedig válasszanak helyette egy tömény feketét.”

Mindenki mást mutat

Az amerikai írónő, Hindi Brooks vígjátéka az internetes ismerkedés világába vezeti be a nézőt, ahol mindenki annak adhatja ki magát, akinek csak akarja. Adott egy unatkozó nagymama és a szép lány­unokája, aki laptopot vesz a nagyinak, hogy azzal töltse az idejét és ne vele. A másik két főszereplő a sarki bisztróban üldögélő, a laptopját nyúzó özvegyember és fiatal barátja, a színészi álmokat dédelgető pincér. Az özvegyember a neten próbál társat keresni, és amikor a nagymama is elkezdi használni a világhálót, egymásra találnak – igaz, mind a ketten fiatalnak hazudják magukat. A vígjátékba kívánkozó alaphelyzet akkor válik vérbő komédiává, amikor a magát 25 évesnek kiadó Nora, és a 28 évesként chatelő Ben randit adnak egymásnak… Sok-sok félreértés és vicces szituáció után persze kiderül, hogy ki kicsoda.

Egyszerű is lehetne

Az olvassbele.hu ezt írta az előadásról: az első néhány perc Molnár Piroskáé, az egyre magányosabb nagyié, aki szíve szerint nem hagyná felnőtté válni Terryt, a lassan harmincas könyvelőt. Ahogy Molnár Piroska duzzog, fintorog, sértődik, leszólja Terry pasiját, azzal elnyeri a néző figyelmét. A megosztott színpad másik szelvénye a sarki bisztró, a gyömbérsörrajongó vén csókával (Jordán Tamás), aki azt hiszi, hogy neki áll a zászló, és késő huszonéves macsóként lekaszálhat valami hozzá (egyáltalán nem) illő friss húst. Jordán karikatúrává szabja a kitalált – Rómeó fedőnevű – fickó imázsát, de amikor Júlia névvel megjelenik a hálón Nora nagyi, minden megváltozik.

A Romance.com megmutatja, milyen egyszerű is lehetne az életünk, és miközben felhőtlenül szórakozunk, átgondolhatjuk, mi miért is bonyolítjuk túl.

KM


Színlap

Nora: Molnár Piroska

Benny: Jordán Tamás

Terry: Sipos Vera, Erdélyi Tímea

Don: Domokos Zsolt

Jef: Formán Bálint

Fordító: Ruttkay Zsófia

Rendező: Dicső Dániel

Az előadást az érdeklődők április 14-én 18 órától láthatják a Váci Mihály Kulturális Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában