Helyi közélet

2019.04.06. 12:12

Puskás Petit is lenyűgözte a Tekerd!

Nyíregyháza - Puskás Peti is ámulva nézte a kockákból kirakott portrékat.

Nyíregyháza - Puskás Peti is ámulva nézte a kockákból kirakott portrékat.

Hihetetlen, mennyi mindenre alkalmasak a legókockák, s az talán még elképzelhetetlenebb, hol van az emberi kreativitás határa. A népszerű építőelemekből álló alkotásokat a nyíregyházi Wesselényi Miklós-középiskola diákjaiból alakult Tekerd! csoport készítette.

Dicsérte a diákokat

A legutóbbi, saját iskolájukban megrendezett kiállításukra Puskás Petit is elhívták, aki később Instagramján is közzétette az eseményt, gratulációját fejezve ki a diákoknak.

– „Köszi a nyíregyházi #wesselényi sulinak a meghívást, és külön köszönet a @tekerd2014-es srácoknak, hogy megmutatták csodás alkotásaikat! Így tovább arcok, mutassatok példát a generációtoknak!!!” – biztatta Peti a tanulókat. A csapat rengeteg témát feldolgoz, a képregényhősöktől kezdve történelmi személyiségeken át a hírességekig. A kiállításon bemutatott Kodály Zoltán zeneszerző portréja pontosan 20 160 darab kockából áll.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában