Helyi közélet

2019.04.09. 08:42

Rendhagyó irodalomóra Ady előtt tisztelegve

Nyírbátor - Akusztikus hangszerekkel kísért versátiratokkal tisztelegnek Ady Endre emléke előtt.

Nyírbátor - Akusztikus hangszerekkel kísért versátiratokkal tisztelegnek Ady Endre emléke előtt. A slam poetry egy modern költészeti stílus, amely csakis szóban és leginkább élőben hatásos. Általában aktuális témákról szól, hétköznapi emberektől hétköznapi embereknek. Ez egy kötetlen stílus, amiben az egyetlen szabály, hogy a slammernek három perce van a színpadon, hogy érveljen, meggyőzzön, megnevettessen, szórakoztasson, elgondolkodtasson és sikert arasson.

A DebreSlam csapata csavart egyet a dolgokon, ugyanis nem egy klasszikus slam poetry versenyt rendeznek: Ady Endre emléke előtt tisztelegve tematikus előadást készítettek.

Tematikus előadás

Az idén száz éve elhunyt költő és versei inspirálták a műsorukat, amelyben az érdeklődők akusztikus hangszerekkel kísért versátiratokat hallhatnak. A DebreSlam április 11-én, csütörtökön délelőtt 11 órától Gőg és Magóg fia címmel rendhagyó irodalomórára várja az érdeklődőket a nyírbátori Kulturális Központban – a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában