Helyi közélet

2019.04.10. 13:07

Tas: alkoss, gyarapíts!

Nyíregyháza - A Jósaváros szívében sokan érzik szívügyüknek, hogy az eddiginél is komfortosabb körülmények között teljenek az óvodások és a bölcsődések mindennapjai.

Nyíregyháza - A Jósaváros szívében sokan érzik szívügyüknek, hogy az eddiginél is komfortosabb körülmények között teljenek az óvodások és a bölcsődések mindennapjai.Dr. Kovács Ferenc polgármester szerda reggel fenyőültetéssel kezdte a napját, és az utolsó simításoknál a csöppségek is segédkeztek. Mindez része az egész várost érintő, nagyszabású faültetési programnak. Ezt követően megtekintette a Tas utcai fejlesztéseket, ahol március elsején kezdték meg az Eszterlánc Északi Óvoda Székhelyintézményének és a 14. sz. Bóbita Bölcsődének a felújítását.

– Meggyőződhettem arról, hogy időarányosan jól állnak a beruházások. Eltökélt tervünk, hogy a jövő év végéig az összes nyíregyházi óvoda és bölcsőde megújul. Ebben az aktuális óvodafejlesztési projektben 901 millió forintból 9 intézmény korszerűsödhet az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával – mondta el dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere.

A bejárás résztvevői testközelből megtapasztalhatták, hogy milyen jelentős újdonságokkal gyarapodhat a Tas utcai óvoda és bölcsőde.

– A 14. sz. Bóbita Bölcsőde és az Eszterlánc Északi Óvoda Székhelyintézménye a keretből összesen 208,611 millió forint értékben lesz modernebb. Az óvoda új tornaszobát kap, így már nem kell átjárniuk a szomszédba a jövőben. Környezetbarát lesz mindkét hely a napelemesek rendszerekkel – fűzte hozzá dr. Kása Brigitta projektvezető.

A helyszíni szemle idején sem állt meg az élet, a gyerekek a gondoskodó felügyelet mellett látható jó kedvvel vettek részt az aktuális foglalkozáson.

– Nagyon régi vágy teljesült a tornaszoba megépítésével. A Jósavárosban sok a fiatal család, a bölcsődei ellátásra is jelentős az igény – fogalmazott dr. Horváthné dr. Veisz Katalin önkormányzati képviselő. Az óvodában többek között megújulnak a falak, a mennyezetek, új bútorelemek készülnek, átépítik a bejárati járdát is.

– Példaértékű az együttműködés a beruházás összes résztvevője között. Örülünk, hogy a fenntartó vigyázó szemei mellett korszerűbbé válunk – a gyerekek örömére – jelentette ki Szikszainé Kiss Edit, az Eszterlánc Északi Óvoda Székhelyintézményének intézményvezetője.

A Bóbita Bölcsődében 24 új férőhelyet alakítanak ki, miközben látványosan megújul az épület kívül és belül egyaránt.

– Közel 40 éves az intézmény, így ráfért a felújítás. Köszönet mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy ez megvalósuljon. Biztos vagyok abban, hogy a kivitelezők határidőre elkészülnek a munkákkal – közölte dr. Nagy Erzsébet, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény igazgatója.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában