Jobbik sajtótájékoztató

2019.05.20. 14:56

Adorján Béla: A szennyvíztisztító-telepek korszerűsítésére kell fordítani az uniós támogatást!

Megdöbbentő, adatokkal alátámasztható tény, hogy azokon a szatmár-beregi, de mondhatjuk: minden olyan megyei településen, ahol nem építették ki a szennyvízhálózatot, az ingatlanokon – kevés kivételtől eltekintve – egy búvárszivattyúval a szennyvízaknából a talajba vagy a csapadékvíz-elvezetőbe engedik a szennyvizet – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Adorján Béla, hozzátéve: ezzel tönkre teszik az ivóvízkészletet is.

A párt megyei alelnöke rámutatott arra is, hogy a szippantás költségei már-már megfizethetetlenek, ráadásul a szennyvíztisztító telepek jelentősen korlátozzák az így befogadott szennyvíz mennyiségét. – Ki kell jelentenünk azt is, hogy a megyében működő szennyvíztisztító-telepek közül nagyon kevés felel meg az uniós előírásoknak, elavultak, korszerűtlenek. A május 26-i EP-választások tétje az is, hogy környezetvédelmi célokra, többek között a szennyvíztisztító-telepek korszerűsítésére, újak építésére fordítsuk az uniós támogatást, mert ezen az egészségünk, az életünk múlik – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában