andiamo!

2019.05.08. 19:22

Az olaszoknál jártak

Hónapokig vártak az Arany János-gimnázium diákjai, hogy eljuthassanak Olaszországba.

A gyerekek és kísérőik hatalmas élményekkel térhettek haza | Fotó: Olvasónk

– A külföldi utazás ötlete még 2018 szeptemberében született meg a diákok fejében, és azonnal hozzá is láttunk a szervezéshez. Egy utazási iroda segítségével sikerült szállást és buszt szereznünk, a programot pedig közösen állítottuk össze – mondta el lapunknak Kósáné Győry Beáta szervező tanár.

Április 27-én, hajnali 4 órakor indult el 35 diák és 11 felnőtt az olasz föld felé. Az első állomás Trieszt volt, ahova 12 óra buszozás után érkezett a csapat.

Két nap szabadon

– A sok utazás után a látvány mindenkit kárpótolt, mert nagyon szép, napsütéses időt fogtunk ki. Estére érkeztünk Bibionébe a szálláshoz, ahol első dolgunk volt megnézni a tengert. Másnap Velencében folytattuk utunkat. Sajnos, az idő nem volt kegyes hozzánk, mert szinte egész nap esett az eső.

Ennek ellenére mindenki jól érezte magát, rengeteget nevettünk. A tanulók a hétfői napot várták a legjobban, mert Gardalandbe, a vidámparkba látogattunk el. Aki nem szeretett volna ide elmenni, az egy igazi gyöngyszemet, Sirmionét tekintette meg.

A gyerekek és kísérőik hatalmas élményekkel térhettek haza | Fotó: Olvasónk

Csónakáztak, sétáltak, gyönyörködtek a csodálatos panorámában a diákok. Az utolsó napon Padovába utaztunk, ahol megnéztük a Szent Antal Székesegyházat. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a csodás utazáshoz, s külön köszönet illeti Kantár Attila igazgatót, aki elengedett két tanítási napot – tette hozzá a tanárnő.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában