Záhony

2019.05.22. 16:00

Együttműködéssel a képzés színvonaláért

A Kisvárdai Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Közlekedési Szakgimnáziuma és az intézmény Dr. Béres József Kollégiuma együttműködési megállapodást írt alá a CECZ Trade Center Zrt.-vel.

Adományozó és támogatott egyként büszkén emelte magasba a másfél milliós, jó célokat szolgáló összeget jelképező táblát | Fotó: szakgimnázium

A megállapodás keretében a vállalat másfél millió forinttal támogatja a közlekedési szakgimnázium logisztikai képzését.

Kedvező tapasztalatok

Pető Ernő, a Magyar Kínai Gazdasági Kamara elnöke elmondta, hogy a társaság szervezésében már eddig is több, Kínából érkező irányvonatot sikerült átrakodni a záhonyi átrakókörzeten keresztül. A kedvező tapasztalatok miatt a közeli jövőben a konténerforgalom jelenetős növelését tervezik. A forgalom növekedésének köszönhetően több olyan cég betelepülése várható a térségbe, melyek az ide érkező kínai áruk átrakását, tárolását vagy feldolgozását végzik majd.

Szakképzés az iskolában

Az anyagi támogatás az iskola informatikai fejlesztését szolgálja, és ezzel új lehetőségeket teremt az iskolában tanuló logisztikai hallgatók számára. Az új munkaerő-piaci igényeknek megfelelően a jövőbeli munkavállalók az iskola oktatási rendszerében szakképzésben vehetnek részt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában