siker

2019.05.29. 19:03

Fizikából remekeltek

Fizikából vitte el a pálmát a 9. osztályos diáklány.

Erdei Gabriella átveszi az első helyezettnek járó díjat | Fotó: dr. Tarján Péter

 

Ügyesen helytálltak az Abigél Általános, Alapfokú Művészeti Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium diákjai a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, valamint a Nyíregyházi Egyetem közös megmérettetésén, a Bródy Imre Országos Fizika Kísérletversenyen.

Elméletből és gyakorlatból is jók

– Már harmadik éve vettek részt intézményünk diákjai a versenyen, s minden alkalommal sikerült dobogós helyezést elérnünk. A gyerekek több kategóriában mérhették össze tudásukat, az én tanítványaim a „Kedvenc fizika kísérletem” szekcióba neveztek – mondta el dr. Varga Klára felkészítő tanár.

Erdei Gabriella átveszi az első helyezettnek járó díjat | Fotó: dr. Tarján Péter

A diákok egy saját készítésű, működőképes eszközzel indulhattak a versenyen, s ezzel kellett bemutatniuk az általuk választott kísérletet a zsűri előtt, akik az elméleti részről is alaposan kifaggatták a tanulókat. – Erdei Gabriella, 9. osztályos tanuló egy szélkereket készített, javarészt kartonból és papírgurigából, tehát az anyagok újrahasznosítása nagyon fontos volt.

A másik két diák 11. osztályba jár; Balogh Dorina Segner-kerékkel végzett kísérletet, míg Jóni Zsanett egy héliumos léggömb viselkedését vizsgálta a levegőben, különböző terhelések alkalmazásával. A versenyen Erdei Gabriella első helyezést ért el – mondta a pedagógus, majd hozzátette: mindhárom diák kiemelten érdeklődik a fizika iránt, s nagyon büszke tanítványaira.

GE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában