EP-választás

2019.05.24. 12:17

LMP sajtótájékoztató: Európa zöld lesz, vagy nem lesz...

Az utolsó órában vagyunk! A vasárnapi EP-választás tétje az, hogy Európa zöld lesz, vagy nem lesz – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Szoboszlay György, a párt megyei elnökségi tagja.

Hozzátette: nem egy jobb vagy baloldali unióról fogunk dönteni, hanem Európa jövőjéről, arról, megállítjuk-e, hogy a globális nagytőkével szövetkezett jelenlegi európai elit nem tesz semmit a klímaváltozás ellen. – Őrült tempóban éljük fel a természet erőforrásait és a Föld nyersanyagkincsét. Az ökológiai lábnyomunk egyre nagyobb, miközben az ökológiai óránk lassan elüti az éjfélt. Megoldás, ha az előremutató technológiák kerülnek előtérbe, ha a károsanyag-kibocsátást drasztikusan csökkentjük. A megújuló energiaforrások felhasználása, a légszennyezettség visszaszorítása, a vízpazarlás megállítása, a vízkészletek védelme, az Európai Klímaterv elfogadása nem várathat magára, mert a gyermekeink jövője múlik ezen. A túlélés reményében a zöld pártok és zöld politikusok az EP-ben az utolsó órában még tehetnek a globális felmelegedés ellen – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában