súlyos vád

2019.05.31. 17:12

Újra kihallgatta a rendőrség Bige Lászlót

Gyorsan szárnyra kelt pénteken a hír, miszerint az ország öt legmódosabb, legvagyonosabb embere között jegyzett Bige Lászlót, a Bige Holding Kft. tulajdonosát és ügyvezető igazgatóját gyanúsítottként hallgatta ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

A hivatalosan meg nem erősített információk szerint az ellene felhozott vád: vesztegetés.

A különböző sajtóorgánumokban megjelent hírekben az is szerepelt, hogy két napon át tartott Bige László kihallgatása. Szerkesztőségünk a hiteles információkért megkereste a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészséget, ahonnan az alábbi választ kaptuk: – A rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki Bige Lászlót, a megyei főügyészség a fogva tartás 72 órájának lejárta előtt indítványt tett a vállalkozó bűnügyi felügyeletére.

A Nitrogénművek Zrt., korábban Péti Nitrogénművek gyára | Fotó: MTI/Nagy Lajos

 

Az előzetes letartóztatást azonban a Nyíregyházi Járásbíróság nem találta megalapozottnak, Bige László szabadlábon védekezhet – közölte megkeresésünkre a megyei főügyészség.

Az elmúlt év novemberében a cégóriás szolnoki gyárában (az egykori Tiszamenti Vegyiművek Rt.-nél) volt nagyszabású ellenőrzés. Akkor a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése tárgyában nyomoztak a hatóságok, de az ügyről azóta nem jelentek meg érdemi megállapítások, hivatalos információk.

KM

Borítókép: Bige László | Fotó: MTI/Balázs Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában