Mátészalka

2019.06.19. 09:29

Ifjú rotarysok találkozója

A Főnix Parkban rendezték meg a VII. Országos EarlyAct Találkozót.

– Fantasztikus időben, nagyon jó hangulatban telt a nap, melyen megemlékeztek a kis rotarysták nemrég elhunyt elődeikről (dr. Nagy József, dr. Fekete Farkas Pál, dr. Berend Richárd), s emlékükre elültették az év fáját. Ezt követően mérhették össze ügyességüket az earlyactosok sorversenyekben, csapatversenyben, egyéni versenyben 2021 méteres futásban és kispályás labdarúgásban. A kézműves-foglalkozások mellett egész nap zeneszámokat kérhettek a gyerekek, majd a Serengeti Troupe zenekar szórakoztatta és mozgatta meg őket.

Tisztelet, barátság

Az ebédről a mátészalkai, a nyíregyházi, a szegedi, a mórahalmi, a mosonmagyaróvári, a szentes–csongrádi Rotary Club gondoskodott, a desszertet, mely nem volt más, mint palacsinta, Gondár György kormányzó hozta el nekik. A nap végét ered­ményhirdetés zárta, majd közösen elénekelték a Mindig kell egy barát című dalt – tájékoztatta lapunkat Diczkóné Untener Mónika, az EarlyAct jelenlegi országos megbízott vezetője.

A Rotary Club Nyíregyháza támogatásával Európa első általános iskolai rotarysta klubélete EarlyAct néven megyénkben jött létre. Amerikán kívül a világon elsőként, 2010. május 8-án Nyírmeggyesen és Mátészalkán alakultak Early­Act klubok, majd Nyíregyháza és Kisvárda is csatlakozott. Tisztelet, együttérzés, barátság, csapatmunka, gondoskodás – csak néhány azon dolgok közül, amelyeket a gyerekek e közösségben megtanulhatnak. Az EarlyAct küldetése, hogy jóakaratot, megértést és békét hirdessen.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában