atlétika

2019.06.27. 19:56

Nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas lesz az új komplexum

Csütörtökön ünnepélyes keretek között a Városháza Bencs termében írták alá a Modern Városok programban megvalósuló 6.8 milliárdos Atlétikai Centrum kivitelezési munkáira vonatkozó szerződést.

- Az új Atlétikai Centrum kivitelezőjére vonatkozó közbeszerzési eljárás eredményesen lezárult, eredményt hirdettünk. Nagy öröm számunkra, hogy a befutó egy nyíregyházi cég, az Aktuál Bau Kft. lett – mondta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Hét sportág otthona lesz

- Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy ennek az európai léptékű beruházásnak mi lehetünk a kivitelezői – fogalmazott Hársfalvi Gergely, a cég ügyvezetője.

- Az építkezés a szerződés aláírását követően két héten belül megkezdődik, akkor vesszük át a munkaterületet, a tényleges munkát pedig július 15-én hétfőn kezdjük el. A beruházásra 600 napunk van, de azt gondolom, hogy kiváló szakmai háttérrel rendelkezünk és eleget tudunk tenni szerződésben vállalt kötelezettségeinknek. Összeállt a projetkmenedzsment csapatunk, akik már gőzerővel dolgoznak – mondta Hársfalvi Gergely.

Az épülő Atlétikai Centrum hét sportágnak ad majd otthont, elsősorban nyíregyházi atlétákat várnak ide, de remek helyszíne lehet egy magyar bajnokságnak és nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas lesz az újonnan épülő komplexum, amely megfelel a nemzetközi sztenderdeknek. Ezen kívül alkalmas lesz edzőtáborozók fogadására is, hiszen a Continentál Arénával és az épülő új uszodával komplex szolgáltatást tud majd nyújtani az idelátogatóknak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában