A titokzatos pikkelyes...

2019.06.13. 11:14

Szakadó nagy csattanó

Kollégánk először azt hitte, hogy a horog beakadt valamibe, s azért nem bírja az orsót tekerni.

Emlékfotó is készült azokról, akik az utolsó percig kitartottak a horgászversennyel egybekötött családi napon

Fotó: Sipeki Péter

Hagyomány már, hogy a Kelet-Magyarország szerkesztőségében dolgozó, horgászni szerető munkatársak és a hozzátartozóik összemérik tudásukat egy versenyen. Az idén – egy közös gyermeknappal karöltve – a Verbatanya adott otthont ennek a munkahelyi rendezvénynek. Reggel 9 órakor kedvező időjárásban, verőfényes napsütésben kezdődött meg a verseny a minden igényt kielégítő tavon. A vízből ki-kiugró halak látványa és a nagy csobbanás fokozta a horgászok harci kedvét. A felnőttek mellett nagy élményt jelentett a horgászat a gyermekeknek is. Volt, aki most ismerte meg a pecázás alapjait, másoknak pedig elég volt, ha a kifogott halat kézbe vehették.

A titokzatos pikkelyes

A verseny végére maradt a legnagyobb izgalom: egy kapásjelző karikát akart az egyik kollégánk egy úszós készséggel partra húzni, amikor a horgon hagyott kukoricát bekapta egy hal. A kollégánk először azt hitte, hogy a horog beakadt valamibe, s azért nem bírja az orsót tekerni, de amikor felvisított a fék, akkor tudatosult benne, hogy itt bizony egy nagy halról van szó. Aztán egy másik kolléga is besegített a fárasztásba, s a merítőszákot is előkészítették már, amikor a part közelében elszakadt a damil, így aztán már sohasem derül ki, vajon mekkora lehetett a titokzatos pikkelyes. Pedig mekkora nagy csattanója lehetett volna a versenynek!

Miután a kollégák „koprodukciós” hala az utolsó pillanatban elúszott, a képzeletbeli dobogó első két fokára a szerencsés hozzátartozók állhattak fel.

Nők az élmezőnyben

Az abszolút győztes végül a Kormány családból, a második helyezett pedig a Dankó családból került ki – mindketten női családtagok! A bronz­érem a végig úszószerelékkel próbálkozó Zajácz Tamásnak jutott. A finom ebéd elfogyasztása közben fel lehetett eleveníteni a legizgalmasabb pillanatokat. Kicsik és nagyok azzal a gondolattal távoztak a horgásztótól, hogy egy csodálatos délelőttöt tölthettek el Verbatanyán.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában