Újfehértó

2019.07.10. 10:39

360 fokos videó: Színes kavalkád a Fürtös Fesztiválon

Negyedik alkalommal rendezték meg az Újfehértói Fürtös Fesztivált július 6-án, szombaton.

– A Fürtös Fesztivál ma már a legnagyobb rendezvény a város életében – mondta el Nagy Sándor, Újfehértó polgármestere. – Rendkívül büszke vagyok rá, hogy szinte mindegyik testvértelepülésünkről érkeztek delegációk, a főzőversenyen is részt vettek nemzetiségi ételekkel. Az egész nap a szórakozásról, kikapcsolódásról szólt.

A fesztivál főzőversenyén 14 csapat mérte össze tudását, de nem csak ez a megmérettetés szolgált gasztronómiai élményekkel. Az Újfehértói Nyugdíjasok Egyesületének standjánál kávéval ízesített meggylekvárt kínáltak, illetve több helyszínen is neves újfehértói fürtös meggyet kóstolhattak a járókelők.

– Negyedik alkalommal szerveztük meg ezt a rendezvényt – mondta el Szűcs Lászlóné, Újfehértó alpolgármestere és a Fürtös Fesztivál főszervezője. – Délelőtt helyi és környékbeli fellépők szórakoztatták a látogatókat, délután pedig Márió, Dér Heni, a Magna Cum Laude és a Desperado is színpadra állt.

Szűcs Lászlóné hozzátette: az idei fesztivál egyik újdonsága a Keleti Gyepű által berendezett Árpád-kori udvar volt. A Keleti Gyepű 2004-ben alakult, három éve már egyesületként működik, 2018-ban pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktárba is bekerült. Tagjai a rendezvényen ősmagyar viseletbe öltöztek, és egy korhű jurtát is felállítottak.

– Legfontosabb célunk, hogy a hitelességre törekedve megpróbáljuk feleleveníteni az Árpád-kort, mint a magyar történelem egyik dicsőséges időszakát – mondta el Györki Attila, a Keleti Gyepű vezére. – A fesztiválon is az volt a legfőbb feladatunk, hogy beszélgessünk az emberekkel arról a korról, amely nekünk kedves és amelyről valószínűleg keveset tudnak.

Az Újfehértói Fürtös Fesztivál a reggeli óráktól késő estig kínált programokat az érdeklődőknek.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában