Hepatitiszvírus

2019.07.31. 07:28

Nagydoboson felütötte fejét a fertőző májgyulladás

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vizsgálatot rendelt el az ügyben.

„Tekintettel arra, hogy a település lakosai között megnőtt a hepatitis A okozta fertőző májgyulladással fertőzöttek száma, ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ a Mátészalkai Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályán keresztül az 1–23 év közöttiek körében (…) ingyenesen biztosítja az aktív immunizálás lehetőségét védőoltás formájában, mely több évig tartó védettséget nyújt. Az oltás elvégzésének a helye: felújított orvosi rendelő, Nagydobos, Fő út 154.” – adta hírül közösségi oldalán a nagydobosi önkormányzat.

Megkerestük Kovács Gábort, a település polgármesterét, aki megerősítette: a napokban többen is megfertőződtek a településen a hepatitis A vírussal, de azt mondta, ha bővebb tájékoztatást szeretnénk az ügyben, forduljunk az ÁNTSZ megyei szervezetéhez.

Folyamatban van

Lapunk megkereste a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályát, szerettük volna megtudni, hányan fertőződtek meg, sikerült-e megállítani a vírus elterjedését, illetve hogy hányan kértek védőoltást a településen, és egyelőre annyit közöltek: „a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal az említett ügyben vizsgálatot rendelt el, amely jelenleg is folyamatban van”.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában