Csónakázás a tóbarlangban

2019.07.17. 15:42

Nyaralás a Balatonnál

A támogatásoknak köszönhetően ingyen táboroztak a diákok.

Csoportkép Nagyvázsonyban, a Kinizsi-vár tövénél

Nagyon sok olyan sérült és hátrányos helyzetű fiatal él környezetünkben, akik betegségük és anyagi helyzetük miatt nem tudnak nyaralni, a nyári vakáció napjait tartalmasan eltölteni.

Csoportkép Nagyvázsonyban, a Kinizsi-vár tövénél

Csónakázás a tóbarlangban

A nyíregyházi Mentor Alapítvány 15 éve, 2004-ben éppen azzal a céllal alakult meg, hogy támogatók segítségével táboroztathasson autista, látássérült, mozgássérült, tanulásban akadályozott, sajátos nevelést igénylő diákokat. Az idei nyáron az alapítvány a táborát Balatonszepezdre szervezte – tudtuk meg Kelenföldi Brigitta kuratóriumi elnöktől.

– A változékony időjárás ellenére sok programban volt részünk – kezdte az élmények felidézését Dobozi Miklós és Hermann Márkó. – Voltunk többek között Keszthelyen, a Festetics-kastélyban és a Balatoni Múzeumban. Ezután autóbusszal Balaton­ederics településre mentünk, ahol megcsodáltuk az Afrika Múzeum értékeit, és beszélgettünk Diana asszonnyal, a múzeumot alapító Nagy Endre leányával. Másnap Tapolcára mentünk, ahol megnéztük a tóbarlangot, és nagy örömünkre csónakázhattunk is – folytatta Fazekas Martina és Tirpák Mihály. – Tihanyban megcsodáltuk a tihanyi bencés apátság értékeit. A változékony időjárás ellenére is fürödtünk a Balatonban.

– Felkerestük Nagyvázsonyban a Kinizsi-várat és a postamúzeumot, a településen eltöltött több mint 2 óra feledtette velünk az esős időjárást – tette hozzá Áncsán Gergő és Alexa Mihály. – Köszönjük az alapítványnak, hogy megszervezte ezt a tábort.

– Az elmúlt 15 évben közösen eltöltött idő megerősítette azt a gondolatot, hogy mindenki fontos – összegezte lapunknak az esélyteremtő tábort Ágoston László, a Mentor Alapítvány alapítója. – Az alapítvány nevében köszönöm a pedagógusok, az egészségügyi ápoló és a segítők munkáját. A gyermekek számára teljesen ingyenes tábor nem jöhetett volna létre a támogatások nélkül. A sok szép élmény megvalósításához anyagilag is hozzájárultak országos szolgáltatócégek, szervezetek, valamint helyi vállalkozások és pénzintézetek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában