Halgazdálkodási jog

2019.08.22. 12:33

A Cormoran kapta meg a halgazdálkodási jogot

Bár az elmúlt nyolc hónapban a magyar állam személyében volt tulajdonosa a rakamazi Nagy-Morotvának, azonban nem volt gazdája, aki törődött volna vele, ugyanis az elmúlt év végén lejárt a rakamazi Cormoran Sporthorgász és Természetvédő Egyesület halgazdálkodási joga.

Augusztus 21-én végre felszállt a füst, Budapesten aláírta a szerződést a Magyar Országos Horgász Szövetséggel a Cormoran egyesület nevében Borbély Mihály elnök, s most már megkezdődhet a tó gondozása, a halak telepítése, s szervezhetnek környezetvédelmi napokat is.

A rakamazi és a tiszanagyfalui önkormányzat mindenben segíti az egyesület munkáját, hiszen a két településnek is érdeke a horgászturizmus fejlődése. A szoros együttműködést jelzi az is, hogy a rakamazi önkormányzat vállalta magára a budapesti utazás költségeit, s Bodnár László polgármester személyesen is részt vett a szerződést aláíró eseményen a fővárosban. Az országos szövetséggel aláírt szerződés azért is nagy jelentőségű, mert 2030. december 31-éig adta meg a halgazdálkodási jogot a Cormoran Sporthorgász és Természetvédő Egyesületnek.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában