Pócspetri

2019.08.14. 13:37

Emléktúra a felvidéki temetőbe

A térség nevezetességeivel is megismerkedtek a Pócspetriből elindult kirándulók.

Palkó János tiszteletére rendezett kerékpáros és autós emléktúrát augusztus 9. és 11. között Pócspetri önkormányzata és az Iránytű Gazdaságfejlesztő Klub. Palkó János Nagykaposról évtizedeken keresztül minden évben elzarándokolt a máriapócsi nemzeti kegyhelyre gyalogosan vagy kerékpárral. Kovács János, az Iránytű Klub elnöke az ő emlékére szervezte meg a túrát. Palkó János családja jelenlétében a sírjánál elhelyezték a kegyelet virágait, s gitárzenével és énekkel idézték fel Palkó János és a pócspetriek barátságát.

A kettészakított falu

Nagykaposon Palkó János családja mellett az ottani Magyar Közösségi Ház munkatársai is kedvesen fogadták a Nyírségből érkezett vendégeket. A pócspetri túrázók felkeresték Dobóruszkán Dobó István sírját, megnézték a kettészakított Nagyszelmencet, a Sirava-tavat, a Vihorlát-hegységben 860 méter magasságban található remetei tengerszemet, s megismerkedtek Királyhelmeccel és Nagymihállyal is. A kirándulás szervezőinek célja az volt, hogy erősítsék Pócspetri kis közösségeit, segítsék a szabadidő tartalmas eltöltését, hozzájáruljanak az egészséges életmódhoz, s népszerűsítsék a Kerékpárral 7 határon át programot.

A nagykaposi temetőben, Palkó János sírjánál

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában