Elkészültek a munkával

2019.09.04. 17:30

A tornaszobától is vonzó az Eszterlánc

Korszerűsödött a Tas utcai óvoda, amelyet dr. Kovács Ferenc polgármester adott át.

Fotó: Dodó Ferenc

Miközben a csöppségek a csendes pihenőjüket töltötték, zajos sikerről számoltak be az illetékesek a frissen elkészült tornaszobában. Az Eszterlánc Északi Óvoda Tas utcai székhelyintézményének bejáratánál színes lufik jelezték, hogy vidámak a benn „lakók”, hiszen valóra vált az évek óta dédelgetett álmuk. Kívül-belül megújult az intézmény, de nem csak az Eszterlánc mondhatja el ezt magáról.

 

– Amikor áprilisban itt jártam, akkor meggyőződhettem arról, hogy időarányosan jól állnak a beruházások. Most pedig örömmel tapasztaltam, hogy elkészültek a munkával. Ha az előkészületeket is figyelembe veszem, akkor ez egy több éves folyamat eredménye, és nagyon sokan hozzátették a szakértelmüket, az energiájukat – mondta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere az ünnepélyes szalagátvágás után.

– Önkormányzatunk 901 millió forint, 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert azon a pályázaton, melyben összesen 9 intézmény lett modernebb, komfortosabb. Ezen a nyáron 7 óvoda és 1 bölcsőde volt részese a kivitelezéseknek bruttó 749 millió forint értékben, az önkormányzat pedig 25 millió forint saját forrást vont be a felújítások finanszírozására. Határidőre elkészültek, így ezen a héten az érintett helyeken már fogadhatták az óvodásokat és a bölcsődéseket. Három helyszínen még tartanak a külső munkák, de ez az óvodai nevelés zavartalanságát nem veszélyezteti.

– Hálás szívvel tudom megköszönni mindenkinek, aki bármiben segített nekünk a megújulásban – jelentette ki Szikszainé Kiss Edit, az Eszterlánc Északi Óvoda Székhelyintézményének intézményvezetője, aki hozzátette, hogy nagyon büszkék a tornaszobájukra, emellett napelemes rendszert telepítettek, elkészültek a burkolásokkal, a járda átépítésével.

Az Óvodafejlesztés Nyíregyháza önkormányzatánál – II. ütem elnevezésű pályázat keretében a következő épületek újultak meg:

14. sz. Bóbita Bölcsőde (Tas u.)

Búzaszem Nyugati Óvoda Benczúr téri Tagintézmény (Benczúr tér)

Gyermekek Háza Déli Óvoda Kassa úti Telephely (Kassa út)

Búzaszem Nyugati Óvoda Gyermekkert Tagintézmény (Tőke u.)

Tündérkert Keleti Óvoda Margaréta Tagintézmény (Fazekas János tér)

Eszterlánc Északi Óvoda Gyermekmosoly Tagintézmény (Etel köz)

Eszterlánc Északi Óvoda Gyöngyszem Tagintézmény (Krúdy Gy. u.)

Tündérkert Keleti Óvoda Nefelejcs Tagintézmény (Deák F. u.)

Ez utóbbi intézményben a közbeszerzési eljárás eredménytelen lett, ezért 2020-ban kezdődhet el ott a felújítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában