Nyírbogdány

2019.09.04. 12:57

Medvelesen is voltak a magas erdélyi hegyekben

Ízelítőt kaptak a székely emberek vendégszeretetéből és huncutságából.

A Gyilkos-tavat is felkeresték a kirándulók

Számos kirándulást szervezett már tagjainak a nyírbogdányi székhelyű Horgász, Vadász, Természetbarát Szolidaritási Egyesület (Hova-Tesz Egyesület). A kirándulások célja, hogy a tagok minél jobban megismerjék hazánk és a történelmi Magyarország természeti és történelmi értékeit, valamint erősebbé kovácsolódjon a kis közösség.

A közelmúltban Erdély nevezetességeivel ismerkedhettek meg az egyesület tagjai.

– Tartalmas program várt reánk, gyönyörű helyeken jártunk, sok szépet láttunk, de azt nem mondhatom el, hogy mindent megtekintettünk, hiszen ahhoz jóval több időt kellett volna ott töltenünk, mint amennyivel mi rendelkeztünk – elevenítette fel az élményeit Makara Attila, a Hova-Tesz Egyesület egyik alapító tagja. – Hargita megye volt a célunk, ahol elsősorban Ivó, Zeteváralja és Zetelaka településekkel ismerkedtünk meg, de természetesen bejártuk a környéket is. Jártunk többek között a Gyilkos-tónál, a Békás-szorosnál, de a pünkösdi búcsújáról híres Csíksomlyóra is ellátogattunk.

A Gyilkos-tavat is felkeresték a kirándulók

– Nagyon izgalmas volt, amikor vadászok kíséretében medvelesre mentünk vagy 2400 méter magasságban. Egy biztonságos, speciálisan erős bódéból figyelhettük meg a medvéket. A nyolc medve között egyaránt láttunk bocsot, nőstényt és hímet. Ahogy az erdőben sürvedni kezdett, a vadászok leparancsoltak bennünket a hegyről, hiszen azt senki sem szerette volna, hogy sötétedés után találkozzunk szembe ezekkel az állatokkal.

– Ízelítőt kaptunk a székely emberek vendégszeretetéből és huncutságából is. A vendégek kedvében járnak a házigazdák, hiszen szeretnék, hogy a turisták a következő években is ellátogassanak hozzájuk – folytatta Makara Attila. – Irigylésre méltó az a nyugalom és békesség, amiben élnek az ottani emberek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában