Helyi közélet

2019.09.20. 12:34

Megfogadták az Idősügyi Tanács tanácsát

Állatparki sétát és zenés-táncos ünnepséget szervez a nyíregyházi időseknek a megyeszékhely önkormányzata.

Több mint fél évtized telt el a nyíregyházi önkormányzat mellett működő Idősügyi Tanács megalakulása óta, az elmúlt esztendők eredményeiről, a sikerek mellett nem rejtve véka alá a problémákat és kihívásokat sem, Fintor Károlyné, a tanács titkára tájékoztatta a sajtó munkatársait pénteken a városháza könyvtártermében, majd Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere két, helyi nyugdíjasoknak szóló ingyenes őszi programról adott hírt.

Halló fülekre találtak a javaslatok

– Az elsők között volt azon ellentmondásos gyakorlat megszüntetésére tett javaslatunk, hogy a Sóstógyógyfürdők Zrt. fürdőibe kedvezményes áron vásárolhattak belépőjegyet a Megyei Nyugdíjas Szövetség vidéki tagszervezetei, míg a nyíregyházi idősek közül csak azok, akik tagjai voltak valamelyik klubnak, egyesületnek.

Halló fülekre talált az önkormányzatnál a Tanács tanácsa, miszerint a megyeszékhely valamennyi nyugdíjasa részesülhessen a kedvezményben, így a nyugdíjas belépő mellett a nyíregyházi lakcímmel rendelkezők plusz engedményt kapnak. Emellett bevezették a máig népszerű „nyugdíjas napokat” úgy a Júlia fürdőben, mint a Városi Stadionban.

– Arra törekedtünk, hogy az Idősügyi Tanács ülésein felvetett problémák, javaslatok közvetlenül az elsőszámú vezetőkhöz jussanak el, és érdemi intézkedések szülessenek, így vendégünk volt többek között a városi rendőrkapitány, a NyírVV vezetője, a városgondnok, az egészségügyi alapellátási igazgatóság vezetője, a Szociális Gondozási Központ igazgatója, a szociális, egészségügyi és ifjúsági bizottság elnöke is – taglalta Fintor Károlyné, majd büszkén sorolta fel az olyan méltán népszerű, idősek sokaságát vonzó városi programokat, mint a szépkorúak akadémiája, illetve sporttalálkozója, a közelgő Nyugdíjas Ki Mit Tud vetélkedő, a Mozdulj, Nyíregyháza! keretén belül elindított szenior örömtánc oktatás, az alkotó idősek tárlata, valamint a Meséld el nekem... – Élettörténetek Nyíregyházán pályázat.

Pitti Katalin és barátai

– Az elkövetkezendő hetekben két ingyenes programmal szeretnénk a nyíregyházi idősek kedvében járni – vette át a szót Ulrich Attila. – Szeptember 26-án, csütörtökön 9 órától, immár harmadik alkalommal állatparki sétára invitáljuk a nyugdíjasokat a Nyíregyházi Állatparkba (esőnap: péntek 9 óra – a szerk.), október elsején 16 órától pedig az idősek világnapja alkalmából Pitti Katalin operaénekes és barátai adnak pezsgő hangulatú, mintegy 30 dalt felvonultató, 1,5-2 órás ajándékműsort a hatalmas Continental Arénában – tette hozzá az alpolgármester.

PI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában