44 éve kihívó nélkül

2019.10.16. 16:18

Negyvennégy éve vezeti Gyulaházát

A gyulaházi Bardi Bélát csak a veresegyházi polgármester előzi meg az országban.

Bardi Béla (középen) a Gagarin-szobor avatóján a település szülötte, Farkas Bertalan űrhajós mellett

Forrás: KM-archív

Fotó: Peter Sipeki

Elképesztő tényekkel büszkélkedhet a regnáló gyulaházi polgármester, Bardi Béla: huszonkét évesen lett településvezető, azóta egyhuzamban negyvennégy esztendeje irányítja a községet, és eközben sosem volt egyetlen kihívója. Mi a titka?

Rákóczi-frizura

– Néha én is elgondolkozok azon, hogy mi vezetett idáig. Rákóczi-frizurám volt, amikor megválasztottak tanácselnöknek – ez 1976-ban történt. Azóta egyetlen egyszer sem pályázott senki a településvezetői posztra. Megéltem a rendszerváltást, az önkormányzati rendszer átalakulását, több kormányátalakítást is – mondta lapunknak.

Október 13-án a rendszerváltozás óta nyolcadszor rendeztek önkormányzati választást Magyarországon. A legrégebb óta hivatalban lévő polgármester továbbra is a 81 esztendős Pásztor Béla, aki 1965 (!) óta irányítja a Pest megyei Veresegyházat. Őt követi Bardi Béla az országos összevetésben.

Tele van lelkesedéssel

– Pásztor Bélával Nagykőrösön találkoztam a Virágos Magyarországért vetélkedés díjátadóján. Szuggesztív személyiség, akit kedvelnek a veresegyháziak. Hozzá hasonlóan én sem tudom magam elképzelni úgy, hogy nem azt csinálom, ami évtizedek óta a munkám, a hobbim, a szenvedélyem. Tele vagyok lelkesedéssel, még ha már nem is ifjonti az.

– Annak idején nagyon szegény település volt Gyulaháza, most ott tartunk, hogy sokan jönnek hozzánk az ország különböző pontjairól, és ránk csodálkoznak pozitív értelemben. A Kisvárdai járásból egyedüliként benne vagyunk a gazdaságfejlesztési programban, sokat remélünk tőle – mondta Bardi Béla.

Sportos lett a testület

A gyulaházi képviselő-testület tagja Baráth Sándor, dr. Bardi Béla, Bardi Gábor, Deák Béla, dr. Mercs József és Nagy Miklós, vagyis szinte a sport­egyesületi vezetőségi gyűléssel azonos a testületi ülés. Bardi Béla egyébként 552 szavazattal folytathatja a polgármesteri tevékenységét.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában