CityWalk

2019.10.10. 18:00

Sztár lett Brüsszelben Nyíregyháza!

Gyalogolni jó – írta ezt még Móricz Zsigmond, de most bizonyára ő is elismerően csettintene, hiszen európai szinten jegyzett elismerésben részesült Nyíregyháza a gyalogosbarát programjával.

Forrás: Máté János

Fotó: DODO FERENC

Többször foglalkoztunk a CityWalk címmel indított kezdeményezéssel, amely az Interreg Duna Transznacionális Program keretében az Európai Unió és a Magyar Állam támogatását élvezve került be az európai fejlesztési projektek „Oscar”-jaként is emlegetett RegioStars-díj jelöltjei közé.

Nos, szerda este Brüsszelben megtartották a díjátadó gálát, ahol Nyíregyháza programja érdemelte ki az európai közönségdíjat. A siker mögötti legfontosabb tartalom és üzenet: a nyíregyházi önkormányzat célja, hogy hozzájáruljon a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez, miközben erősíti a fenntartható közlekedési formák szerepét a helyi közlekedésben, kiemelten kezelve a gyaloglást és a kerékpározást. Ezért érdemes tovább gyalogolni a CityWalk kijelölte úton.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában