Géberjén

2019.11.14. 07:16

Egy szép és felelősségteljes hivatással ismerkedtek meg

A szociális munka napján diákoknak mutatták be a Jót s Jól a Szatmári Kistérségben Egyesület munkáját.

– Vannak olyan civil szervezetek, amelyek sokoldalú munkát végeznek szociális területen, intézményeket tartanak fenn, több száz emberről gondoskodnak, és nagyon sok embert foglalkoztatnak – hangsúlyozta Kiss András, a Civil Információs Centrum operatív igazgatója szerda délelőtt a szociális munka napján.

Változatos programok

A jeles nap alkalmából a szervezet a Jót s Jól a Szatmári Kistérségben Egyesülettel közösen tartott tematikus napot Géberjénben, ahol mátészalkai középiskolások ismerkedhettek meg a szférával. Az eseményen Kiss András bemutatta a megyei Civil Információs Centrum tevékenységét, Kovács Sándor országgyűlési képviselő pedig – aki korábban maga is szociális munkásként dolgozott – arra biztatta a megjelent fiatalokat, hogy a későbbiekben önkéntesként térjenek vissza a géberjéni szervezethez.

Kovács Sándor

A diákokat Bodzán Enikő intézményvezető vezette be a Jót s Jól a Szatmári Kistérségben Egyesület mindennapjaiba. A tematikus nap során kipróbálták a száraztészta-készítést, készíthettek műanyag koszorúkat és virágdekorációkat, valamint megtudhatták, hogyan készült a hidegen sajtolt tökmagolaj.

A rendezvény zárásaként egy „szocioséta” keretében meglátogatták a Jékey-kúriát és parkját, a Barkós Cinege Erdei Iskolát, valamint az egyesület egy másik telephelyét Nagy­ecseden.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában