Nyíregyháza

2019.11.27. 16:00

Előmeghallgatás a szakgimnáziumban

Írásban és szóban is bizonyíthatják tudásukat az intézmény iránt érdeklődő diákok.

Forrás: KM

Előmeghallgatást rendez a továbbtanulás előtt álló nyolcadikos diákoknak klasszikus zenéből, népzenéből és színjátszásból december 2-án és 3-án a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium zeneművészeti tagozata.

December 2-án 10 órától a klasszikus zenészek (hangszeresek és magánénekesek) számára lesz szolfézs-zeneelméletből írásbeli, majd szóbeli meghallgatás, 13 órától pedig a főtárgy (például zongora, fuvola, klarinét, kürt, blockflöte, oboa, szaxofon, trombita, gitár, hegedű, gordonka, tuba, magánének) meghallgatás következik.

Játssz velünk!

Szintén december 2-án várják előmeghallgatásra a színész II. tanszak iránt érdeklődő nyolcadikosokat is. A hangversenyteremben 15 órától Játssz velünk! címmel Kuthy Patrícia és Illyés Ákos színművészekkel, valamint a 9–10–11. évfolyamon tanuló növendékekkel találkozhatnak a diákok.

December 3-án a népzenészek számára lesz előmeghallgatás. A hangszeres és a népi énekes szakra jelentkezők számára is tartanak 10 órától szolfézs-zeneelmélet írásbelit, valamint utána szóbeli meghallgatás következik.

A főtárgyhangszerükön 13 órától mutathatják be tudásukat a népzene tanszak művésztanárainak. Ezen a napon is várják 15 órától a színészet iránt érdeklődő nyolcadikosokat a hangversenyterembe.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában