Új burkolat

2019.11.05. 12:21

„Ráncfelvarráson” esett át a Lujza utca

Hétszáznyolcvanegy méter hosszan újították fel a Lujza utca burkolatát.

Fotó: Ladányi Tóth Lajos

A forgalmas Lujza utca kedd délelőtt is a megszokott képet festette. A közlekedők „belakták” a nemrégiben felújított útszakaszt, már természetesnek tűnik mindaz, ami néhány éve még vágyálom volt.

Emelkedett a szint

– A „Gazdaságösztönző közlekedésfejlesztés a Szegfű utca bővítése, a Törzs utca, a Szalag utca, a Semmelweis utca, a Bottyán János utca és a Lujza utca felújítása révén” a neve annak a projektnek, melynek része a Lujza utca burkolatának felújítása 781 méter hosszan a Kállói úti csomóponttól a Tünde utcáig – mondta Gál István út- és közműberuházó, a polgármesteri hivatal műszaki menedzsere.

Fotó: Ladányi Tóth Lajos

– A meglévő szint a burkolat megerősítésével megemelkedett, így a magassági korrekció miatt át kellett építeni a burkolatszegélyeket. Ezzel egyidejűleg a zöldsáv tereprendezése is elkészült, és szintbe kellett hozni a parkolókat, a buszöblöket, az útcsatlakozásokat és a leálló sávokat. Elkészültek a hiányzó járdaszakaszok, párhuzamos parkolósávokat alakítottak ki, a meglévő merőleges parkolókat pedig felújítottuk.

A kiépített kerékpáros nyom a Tünde utcai kerékpárúthoz csatlakozik. A fejlesztés összes költsége 156 millió forint volt – közölte Gál István a sajtótájékoztatón.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában