Nagy gratula nekik!

2019.11.21. 13:27

Rangos elismerést kaptak az egyetem hallgatói

Rangos elismerésben részesült csütörtökön a Nyíregyházi Egyetem négy hallgatója.

Fotó:

A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat azok kaphatják meg, akik a kiemelkedő tanulmányi eredményeik mellett a tudományos munkából is aktívan kiveszik a részüket, és eredményes közéleti tevékenységet folytatnak. Az ösztöndíjat Csurka Evelin, az egyetem gazdálkodás menedzsment szakos hallgatója, Janurik Tímea ének-zene és népzene-népikultúra, Kiss Tamás matematika-fizika és Krasznai Brigitta Melinda biológia-földrajz szakos hallgatók vehették át Vassné dr. habil Figula Erika rektortól.

 

Öröm és elismerés

Krasznai Brigitta Melindának a szigorú feltételekhez kötött ösztöndíjat már korábban is sikerült elnyernie. ‒ Megtisztelő, hogy másodszor is megkaphattam az ösztöndíjat, ugyanis nagyon szigorúak a feltételek: az éves átlagba beszámított érdemjegyek között nem szerepelhet 4-esnél rosszabb jegy, s a féléves tanulmányi átlagnak is meg kell haladnia a 4,51-et. A kiemelkedő tanulmányi eredmények mellett a tudományos munkában is jól kell teljesíteni, én a parlagfű pollenkoncentrációját vizsgáltam Nyíregyháza légterében. A tudományos munkán túl a Nyíregyházi Egyetem Lónyai Menyhért Szakkollégiumában tevékenykedem. A testület égisze alatt jótékonysági rendezvényeken önkéntes munkát is végzek, így például mesét olvasok a kórház gyermekosztályán, vagy plüss játékokat gyűjtök rászoruló gyermekeknek – részletezte Krasznai Brigitta Melinda, hogyan érdemelte ki a rangos elismerést.

Kiss Tamás azon kevés hallgatók egyike, akik a tanári pálya klasszikusnak mondható, bár sokak által félelmetesnek tartott matematika-fizika szakát választották. ‒ Én is nagyon örülök, hogy elnyertem az ösztöndíjat. Korábban is pályáztam már, de sajnos mindig becsúszott egy-egy rosszabb jegy matekból. A tudományos munkában nehéz volt a helyzetem, hiszen mivel nagyon kevés a fizika szakos hallgató, az előadásomat a mérnöki szekció keretein belül adtam elő. A kutatásom kifizetődőnek bizonyult, hiszen különdíjjal távozhattam a TDK-versenyről – osztotta meg korábbi tapasztalatait Kiss Tamás.

‒ A zenei intézettel rendszeresen képviselem az egyetemet a különféle rendezvényeken, versenyeken, amelyeken számos remek eredményt értem már el. Az ösztöndíjnak kifejezetten örülök, hiszen a jövőben egyetemi tanárként képzelem el magam, s a doktori iskolához minden plusz pont jól jön – engedett bepillantást jövőbeli terveibe Janurik Tímea.

Csurka Evelin gazdálkodás menedzsment szakos hallgató a duális képzésnek köszönhetően leendő munkahelyén tölti szakmai gyakorlatát. ‒ Nagy terveim vannak a jövőre nézve, hiszen a következő évben a mesterképzés mellett a mérlegképes könyvelő képesítést is szeretném megszerezni – mondta a céljairól a fiatal lány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában