Kisvárda

2019.12.17. 18:00

Egy új inkubátor és egy új díj

Rendhagyó módon zárták a hamarosan véget érő esztendőt a Felső-Szabolcsi Kórházban.

– Vannak az életben olyan krízishelyzetek, amikor egy anyának arról kell döntenie, hogy megtartja az újszülöttjét vagy sem. Sajnos, tragédiák is jelzik, néhányan a legborzasztóbb megoldást választják, s erre volt példa a környékünkön is – mondta lapunknak Hegyi Henrik D. főigazgató.

– Ezért gondoltuk úgy, szükség lenne a Felső-Szabolcsi Kórházban is egy olyan babamentő inkubátorra, amelyben az anya biztonságosan elhelyezheti a kisbabáját. A civil összefogásnak köszönhetően a kórházunk alapítványa meg tudta vásárolni a 2,5 millió forintos babamentő inkubátort.

Az év embere

– Hagyományteremtő céllal alapítottam meg az Év embere díjat, melyet első alkalommal Miklósi József műszaki osztályvezetőnek adtam át elhivatottságáért, a kórház érdekében végzett munkájáért, jövőre pedig már az intézményünk kollektívája dönthet arról, ki kapja meg az elismerést – mondta a főigazgató.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában